Kısık Ateş
Tarif

Humus Çorbası Tarifi

Daha önce hiç denememiş olanlara özel, yöresel bir tarifi sizler ile paylaşmak istiyorum. Humus paçası tarifi: humus paçası nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Humus Çorbası Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 46
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
380 g haşlanmış nohut
3 diş sarımsak
85 g tahin
50 ml zeytinyağı
10 g kimyon
250 + 50 ml et suyu
5 g kaya tuzu
Servis için:
kızarmış ekmek parçaları
20 ml zeytinyağı + 10 g pul biber
kıyılmış maydanoz
limon dilimleri

Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış nohutu rondoya koyun, üzerine sarımsak, tahin, zeytinyağı, kimyon, 250 ml et suyu ve tuzu ilave edin.
  • Tüm malzemeyi rondodan çekin ve humusu hazır edin.
  • Hazırladığınız humusu ve kalan 50 ml et suyunu bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın
  • Tenceredeki humus kaynamaya başlayınca servis tabaklarına alın.
  • Üzerine kızarmış ekmek ve zeytinyağında hafifçe yaktığınız pul biberi ilave edin.
  • Son olarak ince kıyılmış maydanozu üzerine ilave edip limonla servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Çorba Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kimyonlu Bal Kabağı Çorbası Tarifi
20B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Peskütan Çorbası Tarifi
35 Dakika
6-8 Kişilik
58B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Düğün Çorbası Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
63B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.