Tarif

Ege Otlu Tortellini Tarifi

Yaşar Üniversitesi’nin düzenlediği, İzmir’e Özel Lezzetler yarışmasında birinci olan tabağım: Ege otlu tortellini tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere, Tava
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Ege Otlu Tortellini Tarifi
approved
Paylaş
  • 11B
  • 59
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Makarna Hamuru için:
100 g semolina unu
1 adet yumurta
15 g zeytinyağı
İç Harcı için:
20 g zeytinyağı
15 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 diş sarımsak
3-4 adet sivri kuru biber
250 g karışık ot (arapsaçı, ısırgan, pırasa, maydanoz vs.)
1/2 adet limon kabuğu rendesi
Ispanak Sosu için:
200 g ıspanak
25 g arapsaçı
20 g İzmir tulum peyniri
30 g zeytinyağı
10 g limon suyu
2 g tuz
Makarnayı Lezzetlendirmek için:
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
1/2 adet limon kabuğu rendesi
5 g kırmızı toz biber
2 tutam tuz

Nasıl Yapılır?

  • Makarna Hamuru için: Semolina unu tezgahımıza alıyoruz ve ortasına havuz açarak daire şeklini veriyoruz. İçerisine yumurtamızı kırıp zeytinyağımızı ilave ediyoruz ve yumurtamızı çırpmayla başlıyoruz. Birbirine karışan yumurta ve yağı yavaşça unla birleştirerek yoğuruyoruz. 10 dk. yoğurduktan sonra hamurumuz hazır, streç filme sarıp kenarı kaldırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
  • İç Harcı için: Tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtıyoruz ve arkasından ince ince doğranmış sarımsakları, 2 cm uzunluğunda doğranmış kuru biberleri ekliyoruz. Karışık otlarımızı doğrayıp içerisine atıyoruz ve yarım limon kabuğu rendesini de atıp kavurmaya devam ediyoruz. 10 dk. kısık ateşte kavurduktan sonra soğuması için kenara alıyoruz.
  • Ispanak Sosu için: Ispanak ve arapsaçını iyice yıkadıktan sonra haşlıyoruz ve haşlanan ürünleri blenderın içerisine alıyoruz ve üzerine tulum peyniri, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip blenderdan geçiyoruz tuz ilavesi için 2 gr tuz yeterlidir, sosumuz da hazır.
  • Artık makarnamızı açıp tortellinimizi hazırlayabiliriz bunun için hamurumuzu hafif unlayarak merdane ile biraz inceltiyoruz ve ardından makarna makinemizde açıyoruz. Açtığımız hamuru orta boy bir kavanoz kapağı ile daire şeklinde kesiyoruz ve daire şeklindeki hamurlarımızın ortasına yarım tatlı kaşığı iç harcımızdan yerleştiriyoruz ve yarım daire olacak şekilde katlıyoruz. Yarım dairemizin iki ucunu birleştiriyoruz ve tortellinimiz haşlanmaya hazır.
  • Kaynamakta olan suyumuza tortellinilerimizi atıyoruz ve 3-4 dk. haşlamaya bırakıyoruz. Makarnayı lezzetlendirmek için: haşlanan ürünleri eritilmiş tereyağlı tavamıza alıyoruz, içerisine limon kabuğu rendesi, toz biber ve tuzumuzu ilave ediyoruz. Bu şekilde 2 dk. tavada karıştırmamız yeterlidir.
  • Sunum için limon dilimlerimizin üzerine yıldız anasonumu havandan geçiyoruz ve limonların üzerine ilave ediyoruz daha sonra şeker ilave edip pürmüzle karamelize ediyoruz. Herkese afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Furkan Aydın
Furkan Aydın
Gastronomi bölümü öğrencisi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Cheddar Peynirli Fırın Makarna Tarifi
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Arrabbiata Soslu Spaghetti Tarifi
59B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Spaghetti al Pomodoro Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
34B Görüntüleme

Yorumlar (1)

AyselAkman
· 28.02.2022

Harika görünüyor. En kısa zamanda deneyeceğim,başarılar 👌👏

Uzman Furkan Aydın bu yorumu beğendi