Kısık Ateş
Tarif

Simit Kebabı ve Şalgam Suyunda Makarna Tarifi

Şalgam suyunda makarna nasıl pişirilir? Simit kebabı tarifi nasıl yapılır? Simit kebabı eşliğinde şalgam suyunda makarna tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Tüm detaylar için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
55 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere, Tava
Paylaş
  • 8B
  • 41
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Köfte Harcı için:
40 g ince bulgur
1 adet kapya biber
3-4 diş sarımsak
5 g pul biber
tuz&karabiber
15 g biber salçası
15 g domates salçası
15 ml zeytinyağı
100 g kuzu kıyma+150 g dana kıyma
Makarna için:
1.5 litre şalgam suyu
350 g Filiz Fiyonk Makarna

Nasıl Yapılır?

  • Köfte Harcı için: İnce bulguru bir kaba alın üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip ağzını kapatın. Suyunu çekmesi için biraz bekletin.
  • Bu esnada çekirdekleri temizlenmiş kapya biberi, kabukları soyulmuş sarımsakları, pul biberi, tuzu, karabiberi, biber ve domates salçasını, az miktarda zeytinyağını püre haline gelene kadar robotta çekin. Bu harcı geniş bir kaba alın, üzerine kıymayı ve suda bekletilen ince bulguru ilave edip güzelce yoğurmaya başlayın. Hazır olan köfte harcına şekil verip küçük şişlere geçirin, 15-20 dk. buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Makarna için şalgam suyunu derin ve geniş bir tencerede kaynatın, su kaynadıktan sonra şalgamın tuz oranını göre biraz tuz ekleyin. Kaynayan suya makarnayı ekleyin, ara sıra karıştırarak paketin üzerindeki pişme süresine göre pişirin ve süzdürün.
  • Buzdolabında dinlenen kebapları, az yağlı bir tavada veya ızgarada eşit şekilde pişirin.
  • Servisi için: Şalgam suyunda pişmiş makarnayı bir servis tabağına alın, simit kebabı eşliğinde nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Furkan Aydın
Furkan Aydın
Gastronomi bölümü öğrencisi
Ege Otlu Tortellini Tarifi
approved
60 Dakika
2-4 Kişilik
11B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kolay Fettuccine Alfredo Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
379B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Domates Soslu Ravioli Tarifi
75 Dakika
2-4 Kişilik
45B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.