- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Milchbrötchen Tarifi
Tarif
Milchbrötchen Tarifi
Nefis Alman ekmeği tarifi: Milchbrötchen (yumuşak sütlü ekmek) nasıl yapılır? Özellikle kahvaltıda taze olarak tüketilen bu küçük sütlü ekmekler, yumuşacık dokusu ile gerçekten çok leziz! Orijinal milchbrötchen tarifi ve püf noktaları....
65 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 11B
- 64
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 g toz şeker
10 g kuru maya
500 g un
1 tutam tuz
2 adet orta boy yumurta, oda sıcaklığında
Üzerine Sürmek için:
1 adet yumurta sarısı
Nasıl Yapılır?
- 1Ilık sütün içine toz şeker ve kuru mayayı ekleyip karıştırın. 5 dakika kenarda bekletin.
- 2Tereyağını yakmadan eritin üzerinde oluşan köpüğü temizlemeyi unutmayın.
- 3Un ve tuzu stand mikserin kabına koyun, ortasını açın. Palet ucunu takın.
- 4Mayalı karışımı ortasına dökün ve orta hızda karıştırmaya başlayın.
- 5Yumurtaları tek tek ekleyin, karıştırın.
- 6Erittiğiniz tereyağını yavaş yavaş ekleyin. 3-4 dakika yoğurun. Önce cıvık olup, sonra toparlanacak ve hafif yapışkan bir hamur elde edeceksiniz.
- 7Tezgahı hafifçe unlayıp hamuru tezgaha alın, elinizle toparlayıp temiz bir kaba alın, streçleyin ve mayalanmaya bırakın.
- 8Hamur 2 katına çıktığında tekrar tezgaha alın ve 70-80 gramlık bezeler haline getirip tepsinize birbirine yapışmayacak ama çok boşluk olmayacak şekilde dizin. Üzerini temiz bir bez ile örtün.
- 9Fırını 190°C'de ısıtın.
- 10Bezelerin üzeri için süt ile açığınız yumurta sarısını sürün.
- 11Üzeri güzelce kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika 190°C’lik fırında kontrollü olarak pişirin.
- 12Hazır olan Milchbrötchen’i dilediğiniz peynir ve reçel çeşitleriyle afiyetle tüketebilirsiniz..
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.3
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.