Kısık Ateş
Tarif

Elbasan Tava Tarifi

Geleneksel bir Arnavut yemeği olan Elbasan Tava, en lezzetli şekilde nasıl pişirilir? Elbasan Tava yaparken nelere dikkat edilmelidir?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Fırın
Elbasan Tava Tarifi
Paylaş
  • 117B
  • 149
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g sıvı yağ
800 g kuzu kol
150 g arpacık soğan
2 diş sarımsak
8 g tuz
2 tutam kekik
2 tutam kuru reyhan
10 g toz kırmızı biber
Terbiyesi için:
300 g Pınar Yoğurt
Pınar
3 adet yumurta sarısı
50 g sıvı yağ
80 g un
100 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Terayağı ve sıvı yağını bir tencerede kızdırın, etleri tencereye alın ve yüksek ateşte arkalı önlü mühürleyin.
  • Etler mühürlendikten sonra arpacık soğan ve ezilmiş sarımsakları ekleyin.
  • 2-3 dakika sonra tuz, kekik, kuru reyhan ve kırmızı toz biber ile tatlandırın. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  • Altını kısın, etleriniz iyice yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
  • Etler pişerken terbiyesini hazırlamaya başlayın. Yoğurt, 3 adet yumurta sarısı, sıvı yağ, un ve suyu bir kapta karıştırın.
  • Sürenin sonunda pişen etleri ve arpacık soğanları bir fırın kabına dizin.
  • Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.
  • Terbiye karışımını, fırın kabının içerisindeki etlerin üzerine dökün.
  • Yemeği fırına verin ve üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  • Elbasan tavanız hazır, afiyet olsun!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.2
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Kuzu Mutancana Tarifi
40 Dakika
2 Kişilik
48B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Dana Strogonof Tarifi
45 Dakika
1 Kişilik
24B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patlıcan ve Biber Ezmeli Köfte Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Erkan Babaoğlu
· 22.11.2020

Şefim elinize sağlık .Terbiye yaparken yumurtayı akı ile beraber kullanırsak bir sorun olur mu?Biz evde genelde öyle yapıyoruz

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 23.11.2020

Erkan selam, aslında sorun olmaz fakat görüntüsü için daha güzel oluyor diyebilirim. Tercihen senin yaptığın gibide yapılır.

AyşenurAslan
· 20.07.2022

Yoğurt ölçüsü ne kadar acaba

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 20.07.2022

Merhaba, malzemeler kısmında 'Terbiyesi için' başlığında malzemelerin gramajları yer alıyor. Terbiyesi için: 300 g yoğurt, 3 adet yumurta sarısı, 50 g sıvı yağ, 80 g un, 100 ml su kullanılıyor.

Mehmet Meriç
· 29.07.2024

Düdüklü kullanmamızı önerir misiniz, doğrusu ben aynı lezzeti alamayız diye düşünüyorum.

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 30.07.2024

Merhaba! Elbasan tava yapımında düdüklü tencere kullanmanızı önermiyorum. Düdüklü tencere, yemekleri hızlı pişirmek için pratik bir yöntem olabilir ancak Elbasan tavanın geleneksel lezzetini ve dokusunu yeterince elde edemeyebilirsin.