Tarif

Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi

Pastane usulü elmalı kurabiye tarifi nasıl yapılır? Kıyır kıyır ağızda dağılan kurabiye yapmanın püf noktaları nelerdir? Tam ölçülü elmalı kurabiye tarifi için hemen tıklayın.
60 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Pastane Usulü Elmalı Kurabiye Tarifi
Paylaş
  • 114B
  • 92
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g margarin
420 g un
15 g Pınar Yoğurt
Pınar
50 g pudra şekeri
5 g kabartma tozu
3 adet orta boy elma
5 g toz tarçın
125 g toz şeker
130 g dövülmüş ceviz (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılır?

  • Elmalar rendelenir. Rendelenen elma, tarçın ve toz şeker küçük bir tencereye alınıp orta ateşte suyunu çekip salıncaya kadar pişirilir.
  • İç harç soğuduktan sonra isteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz eklenir.
  • Ayrı bir yoğurma kabında hamur malzemeleri un ilavesiyle birlikte ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda yoğurulur.
  • Hazır olan hamur 5 eşit bezeye bölünür.
  • Her bir bezenin altı ve üstü unlanarak, tatlı tabağı büyüklüğünde, kalınlığı yarım cm olacak şekilde açılır.
  • Açılan hamur önce dörde, daha sonra da her bir dilim ikiye kesilir.
  • Her bir parçanın geniş kısımlarına soğuyan harçtan birer tatlı kaşığı konulur ve sigara böreği gibi sarılır.
  • Kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fırında 20-25 dakika pişirilir ve altı hafif kızardığında fırından alınır.
  • Ilıdığı zaman üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilir.

Püf Noktası

*Kullanılacak olan malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.
*Un eleyerek eklendiğinde topaklanma olmadan kolayca yoğurulur.
*Hamur ele yapışmayacak şekilde olmalıdır.
*İç malzemeleri için rendelenen elmaların suyu sıkılmalıdır.
*Fırında pembeleşinceye kadar kontrollü olarak pişirilmelidir.
*Bir porsiyon elmalı kurabiye yaklaşık 613 kcal'dir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Mandalinalı Çikolatalı Islak Kek Tarifi
4B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
23 Nisan Cupcake'i
35 Dakika
4-6 Kişilik
10B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Fındıklı Muffin Tarifi
40 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Kadir Bora
· 12.11.2021

Rabia Madendere merhaba,- Elmalı Kurabiye reçetenizde, malzeme listesi ile nasıl yapılır bölümündeki sıralamalar sıralı olmamış.- Tatlı tabağı büyüklüğündeki daire şeklindeki hamurun çapı kaç cm'dir?- Önceden ısıtılmış 175 °C fırın fanlı mı yoksa fansız mı olacak?Reçetenizi uygulamak istiyorum. Benim için değerli olan cevabınızı bekliyorum. Saygılarımla,