Tarif

Biscotti Tarifi

Biscotti "2 kez pişirilmiş" anlamına gelir ve İtalyanların sıkça tükettiği nefis bir kurabiye çeşididir. Biscotti nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Kek ve Kurabiye Tarifleri
Fırın
Biscotti Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 221
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta
320 g toz şeker
100 ml sıvı yağ
180 g Pınar Yoğurt
Pınar
650 g un
5 g vanilya
10 g kabartma tozu
50 g kavrulmuş kırık badem
50 g kavrulmuş kırık fındık
30 g doğranmış kuru kayısı

Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve toz şeker mikser makinesinde krema kıvamı alana dek çırpılır.
  • Daha sonra sıvı yağ ve yoğurt eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu eklenip iyice karıştırılır. Kek hamurundan daha yoğun bir hamur elde edilir.
  • Geri kalan tüm malzemeler de eklendikten sonra güzelce karıştırılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi üzerine konulup kaşıkla düzleştirilir.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 25-30 dk. pişirilir.
  • Pişen biscotti, 5 dakika bekledikten sonra keskin bir bıçakla 1 parmak kalınlığında dilimlenir.
  • Dilimler yan yatırılır ve 160°C fırında 20 dk. daha üzeri hafif kızarana dek pişirilir.
  • Afiyetle tüketebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi
approved
30 Dakika
6-8 Kişilik
27B Görüntüleme
Kestaneli Kurabiye Tarifi
40 Dakika
10-12 Kişilik
18B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Kurabiye Tarifi
25 Dakika
8-10 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar (13)

İnci Dinek
· 01.06.2020

Sefim bende yaptim ama yanlis olan neydi bilemedim ya un yada fazla tuttum taş gibi oldu .. yenmedi ... İstediğim kivima gelemdi aslinda bir daha denicem 👍🤗

Melih Yıldırım
· 03.06.2020

Bu tarifi birebir denersen güzel bir sonuç elde edebilirsin. 🤗

Yasin BOSNALI
· 01.06.2020

Pastanede görünce dayanamayıp aldığım eve gidene kadar da bitirdiğim lezzet. Denedim ve harika oldu tarif için çok teşekkürler🙏

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 03.06.2020

Ellerine sağlık Yasin, gerçekten çok güzel ve lezzetli bir tariftir. Afiyet olsun.

Okan Demircioğlu
· 03.06.2020

İlk aşama için bu hamur karışımı tepsinin üzerine baton şeklinde konuluyor değil mi daha sonrasında kesiliyor

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 03.06.2020

Evet tepsinin tamamına düzgün ve eşit şekilde dökülecek ve ilk pişirme o şekilde yapılacak. Tepsinin boyutu ortalama fırın tepsisi olabilir. Kolay gelsin.