- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Enginar Oturtma Tarifi
Tarif
Enginar Oturtma Tarifi
Oturtma tarifi: Kıymalı enginar oturtma tarifi nasıl yapılır? Hem çok sağlıklı hem çok leziz! Etli oturtma tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 16B
- 68
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4-5 adet çanak enginar
5 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
200 g orta yağlı kıyma
tuz
karabiber
pul biber
1 adet domates
200 ml et suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Çanak enginarları kararmamaları için limonlu suda bekletin.
- 2Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğranmış soğanı hafif karamelize olana dek kavurun. Ardından kıymayı ekleyip kavurma işlemine devam edin.
- 3Kavrulan kıymayı tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirip ocaktan alın. Ardından küp doğranmış domatesi suyuyla beraber ekleyip karıştırın.
- 4Enginarları sudan çıkartın ve tencereye dizin. İçlerini kıyma harcıyla doldurun.
- 5Son olarak et suyunu ilave edip üzerini yağlı kağıtla kapatın.
- 6Kapağı kapalı şekilde kaynaya kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte enginarlar yumuşayana kadar pişirin.
- 7Pişen enginar oturtmaları limon kabuğu rendesi ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Bu tarifi çanak enginarla yapabileceğiniz gibi kabuklu enginarla da yapabilirsiniz.
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş TV YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar (8)
Şefim bu eşsiz tarifleri anlatırkenki verdiğiniz bilgiler çok kıymetli buram buram senelerini mesleğine adamış bir şefin mesleki bilgi beceri ve donanımı kokuyor... gerçekten çok teşekkürler emeklerinize sağlık... sizi severek takip ediyoruz sevgiler selamlar ☺️
Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi