- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Musakka Tarifi
Tarif
Musakka Tarifi
Türk mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden biri olan patlıcan musakka tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 89B
- 130
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet patlıcan
3 adet kuru soğan
60 ml zeytinyağı
300 g kıyma
2 adet sivri biber
4 diş sarımsak
tuz ve karabiber
3 adet olgun domates
200 g haşlanmış nohut
kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanları alacalı soyun. 2-3 parmak kalınlığında halka halka dilimleyin. Tuzlu suda 15-20 dakika beklettikten sonra suyunu elinizle sıkarak aldırın.
- 2Bol kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar patlıcanları kızartın ve kağıt havlu üzerine alarak bekletin.
- 3Soğanları incecik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
- 4Kıymayı ekleyin ve renk alana kadar kavurun.
- 5İnce doğranmış biber ve sarımsağı ilave edin. Tuzunu karabiberini ekleyin.
- 6Onun da üzerine domatesi küp küp doğrayın. Domates hafif suyunu çekene kadar pişirin.
- 7Haşlanmış nohutları ilave edin.
- 8Bir tepsiye bir sıra kızartmış olduğunuz patlıcanlardan dizin. Üzerine bir kat kıymalı harç koyun.
- 9Bu şekilde en üstte kıymalı harç kalacak şekilde tepsiye kat kat dizin.
- 10Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 30 dk. pişirin. Üzerine doğranmış maydanoz serperek servis edin.
Püf Noktası
*Baharat miktarını dilediğiniz gibi artırıp azaltabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?