Kısık Ateş
Tarif

Enginar Yatağında Arapsaçı Tarifi

Enginar yatağında kuzu etli arapsaçı tarifi nasıl yapılır? Enginarlı arapsaçı yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Enginar Yatağında Arapsaçı Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 147
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet çanak enginar
40 ml zeytinyağı
100 g yağsız kuzu eti
1 adet kuru soğan
100 g arapsaçı
15 g un
20 ml limon suyu
100 ml su
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Çanak enginarları su dolu bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Başka bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağına, kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini ekleyip renk alana kadar kavurun.
  • Yemeklik doğranmış soğanları da ilave edin. Soğanlar şeffaflaşınca 3 cm kalınlığında doğradığınız arapsaçını da ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Unu çırpma telinin girebileceği ebatta bir kaseye boşaltın. Üzerine limon suyunu ekleyip karıştırın. Suyu yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Tuzu da ilave ettikten sonra tencereye döküp diğer malzemelerle birleştirin.
  • Arapsaçlarının sap kısımları yumuşadıktan sonra ocaktan alın.
  • Tabağa yerleştirdiğiniz çanak enginarların üzerine dikkatlice paylaştırın.
  • Servis esnasında üzerine limon kabuğu rendesi serpebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
4.3
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Bulgurlu Tavuk Etli Patlıcan Tarifi
17B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Etli Bezelye Yemeği Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
197B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Havuç Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Süreyya Eray
· 09.03.2021

İlk fırsatta deniycem iki sevdiğim lezzeti hiç bir arada düşünmemiştim

Uzman Serkan Çakır bu yorumu beğendi
Serkan Çakır
· 10.03.2021

Ellerinize sağlık 👏👏😅

Nuran Beyazoğlu
· 04.03.2022

Ellerinize sağlık cheff

Uzman Serkan Çakır bu yorumu beğendi
Serkan Çakır
· 05.03.2022

Afiyet olsun 🙏😊

hatice sağ
· 29.02.2024

ana hatlarıyla tarifi aldım ama farklı bir teknik uyguladım tadanlar çok beğendi..bende ilk defa yapmıştım..tarif için tesekkurler

Uzman Serkan Çakır bu yorumu beğendi
Serkan Çakır
· 29.02.2024

Rica ederim. Umarım beğenmişsindir. Afiyet olsun 😊👩‍🍳