- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Enginar Yatağında Arapsaçı Tarifi
Tarif
Enginar Yatağında Arapsaçı Tarifi
Enginar yatağında kuzu etli arapsaçı tarifi nasıl yapılır? Enginarlı arapsaçı yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 20B
- 149
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet çanak enginar
40 ml zeytinyağı
100 g yağsız kuzu eti
1 adet kuru soğan
100 g arapsaçı
15 g un
20 ml limon suyu
100 ml su
5 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Çanak enginarları su dolu bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- 2Başka bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağına, kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini ekleyip renk alana kadar kavurun.
- 3Yemeklik doğranmış soğanları da ilave edin. Soğanlar şeffaflaşınca 3 cm kalınlığında doğradığınız arapsaçını da ilave edip kavurmaya devam edin.
- 4Unu çırpma telinin girebileceği ebatta bir kaseye boşaltın. Üzerine limon suyunu ekleyip karıştırın. Suyu yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Tuzu da ilave ettikten sonra tencereye döküp diğer malzemelerle birleştirin.
- 5Arapsaçlarının sap kısımları yumuşadıktan sonra ocaktan alın.
- 6Tabağa yerleştirdiğiniz çanak enginarların üzerine dikkatlice paylaştırın.
- 7Servis esnasında üzerine limon kabuğu rendesi serpebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Serkan Çakır
Executive Chef
4.3
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?