Kısık Ateş
Tarif

Patlıcan Levengi Tarifi

Özel tariflerimden bir tanesini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Patlıcan Levengi nasıl yapılır?
60 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın, Buhar
Patlıcan Levengi Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 53
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4-5 adet patlıcan
2 adet kırmızı soğan
200 g ceviz içi
40 g kızılcık sos
20 g erik sos
tuz ve karabiber
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
nar
mikro yeşillik

Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanlar ortadan kesilir çekirdekleri çıkartılır, tuzlu suda bekletilir. Daha sonra buharda pişirilir.
  • Erik, nar ve kızılcık meyveleri temizlenir, yıkanır ve 2 kg meyveye 1 bardak su koyarak tencerede kaynatılır. Üzerinde oluşan köpük ara ara temizlenir. Meyveler eriyene kadar bu işlem devam ettirilir. Süzgeçten geçirilir. Çıkan meyve suyu koyulaşana kadar ve kıvam alana kadar tekrar kaynatılır. Zevkinize göre şeker ilave edebilirsiniz.
  • İnce doğranmış kırmızı soğan, ceviz içi ve kaynatılan erik sosundan iç harç hazırlanır, tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Bu harç patlıcanların içine doldurulur.
  • Daha sonra bir tavada tereyağıyla mühürlenir ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilip servis edilir.
  • Nar taneleri ve mikro yeşilliklerle sunulur.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Brüksel Lahanası Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
36B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Acılı Kuru Fasulye Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
36B Görüntüleme
Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Neolokal Usulü İmambayıldı Tarifi
38B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Vusale Orucova
· 25.04.2021

Merhabalar, siz soganin suyunu sıkmıyor musunuz?