- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Patlıcan Levengi Tarifi
Tarif
Patlıcan Levengi Tarifi
Özel tariflerimden bir tanesini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Patlıcan Levengi nasıl yapılır?
60 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Fırın, Buhar
Paylaş
- 16B
- 53
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4-5 adet patlıcan
2 adet kırmızı soğan
200 g ceviz içi
40 g kızılcık sos
20 g erik sos
tuz ve karabiber
nar
mikro yeşillik
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanlar ortadan kesilir çekirdekleri çıkartılır, tuzlu suda bekletilir. Daha sonra buharda pişirilir.
- 2Erik, nar ve kızılcık meyveleri temizlenir, yıkanır ve 2 kg meyveye 1 bardak su koyarak tencerede kaynatılır. Üzerinde oluşan köpük ara ara temizlenir. Meyveler eriyene kadar bu işlem devam ettirilir. Süzgeçten geçirilir. Çıkan meyve suyu koyulaşana kadar ve kıvam alana kadar tekrar kaynatılır. Zevkinize göre şeker ilave edebilirsiniz.
- 3İnce doğranmış kırmızı soğan, ceviz içi ve kaynatılan erik sosundan iç harç hazırlanır, tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Bu harç patlıcanların içine doldurulur.
- 4Daha sonra bir tavada tereyağıyla mühürlenir ve 180 derece fırında 20-25 dakika pişirilip servis edilir.
- 5Nar taneleri ve mikro yeşilliklerle sunulur.
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?