Tarif

Et Sote Tarifi

Kurban bayramına özel et sote tarifi nasıl yapılır, tam kıvamında et sote yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Et Sote Tarifi
Paylaş
  • 502B
  • 115
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 ml zeytinyağı
300 g kuşbaşı kuzu veya dana antrikot
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
1 adet büyük domates
5 g kekik
5 g pul biber
5 g kimyon
tuz, karabiber

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak sote yapacağınız sacı ısıtın, tereyağı ve sıvı yağı ekleyerek yağı kızdırın. Kuşbaşı doğranmış etleri sacın içerisine alıp kavurmaya başlayın.
  • Etler suyunu çekip kızarmaya başladığında küp doğranmış soğanları ekleyin. Soğanlar yumuşamaya başladığında doğranmış biberleri ilave edip pişirme işlemine devam edin.
  • Biberler de yumuşamaya başladığında yemeklik doğranmış domatesleri ekleyip karıştırın.
  • Son olarak baharatlarla lezzetlendirip harmanlayın ve sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
*Daha sulu bir et sote yemeği için su miktarını artırabilirsiniz.
*Dana eti yerine kuzu eti tercih edebilirsiniz.
*Sacınız yoksa, ince tabanlı bir tava da kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Patates, havuç, patlıcan, kırmızı biber, maydanoz, sarımsak ve salça kullanarak sebzeli bir et sote yemeği hazırlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Tas Kebabı (Lokanta Usulü) Tarifi
146B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Patlıcan Kebabı Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
46B Görüntüleme
Etli Keşkek Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
96B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.