Tarif

İzmir Köfte Tarifi

İzmir’in en güzel ve en meşhur yemeklerinden, sulu İzmir Köfte tarifi nasıl yapılır? İzmir köfte tarifinin püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Kızartma
İzmir Köfte Tarifi
Paylaş
  • 215B
  • 177
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g köftelik kıyma (%40 kuzu, %60 dana karışımı)
40 g galeta unu veya ekmek kırıntısı
1 adet soğan rendesi
5 g kuru kekik
5 g karabiber
5 g tuz
4 adet patates
3 adet yeşil biber
2 adet domates
Sosu için:
20 ml zeytinyağı
10 g Pınar Tereyağı
Pınar
60 g domates salçası
750 ml sebze suyu
tuz karabiber
Kızartmak için:
ayçiçek yağı

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir kapta; köftelik kıyma, galeta unu veya ekmek kırıntısı, soğan rendesi, kuru kekik, karabiber ve tuzu güzelce yoğurun. 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • 35’er gramlık uzun parmak köfteler halinde şekillendirip hafifçe unlayın.
  • İlk olarak eşit boylarda doğranmış patates ve biberleri ayçiçek yağında kızartın. Ardından havlu kağıt üzerine alın.
  • Aynı yağda hafif unlanmış köfteleri kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
  • Domatesleri iri iri doğrayın. Dilerseniz kızgın yağa batırıp çıkarın, dilerseniz çiğ olarak kullanın.
  • Sosu için: bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Domates salçasını ekleyip çiğ kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan salçanın üzerine sebze suyunu ekleyin.
  • Daha sonra kızartmış olduğunuz ürünleri (köfte, patates, domates ve biberleri) tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ortalama 25 dakika pişirin.
  • Fırında pişirmek için; bir fırın tepsisine kızartmış olduğunuz köfte, patates, biber ve domatesleri yerleştirin. Üzerine salçalı sosu gezdirip önceden ısıtılmış 200°C fırında 20-25 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Pişen yemeği güzel bir servis tabağına alın, üzerine yemeğin suyundan gezdirip sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuza ve tüm püf noktalarına Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Lavaşa Sarılı Dana Bonfile Tarifi
11B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Dana Şinitzel Tarifi
50 Dakika
1 Kişilik
30B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Marullu Kuzu Kapama Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
32B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Deniz Denizer
· 13.01.2021

Merhaba, tariflerinizi severek takip ediyorum.Teşekkürler şefim ellerinize sağlık. Umarım en yakın zamanda iç huzurunuzu bulursunuz.

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
bahar özer
· 08.09.2021

Şefim miafirim gelecekti tarifi yaptım yüreginize sağlık çok beğendiler

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 08.09.2021

Ellerinize sağlık. Çok memnun oldum 👍👏🙏😇