- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- İzmir Köfte Tarifi
Tarif
İzmir Köfte Tarifi
İzmir’in en güzel ve en meşhur yemeklerinden, sulu İzmir Köfte tarifi nasıl yapılır? İzmir köfte tarifinin püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Kızartma
![İzmir Köfte Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/d302862507a65af1019b310e45d1a383b3663173.jpeg)
Paylaş
- 227B
- 178
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g köftelik kıyma (%40 kuzu, %60 dana karışımı)
40 g galeta unu veya ekmek kırıntısı
1 adet soğan rendesi
5 g kuru kekik
5 g karabiber
5 g tuz
4 adet patates
3 adet yeşil biber
2 adet domates
Sosu için:
20 ml zeytinyağı
60 g domates salçası
750 ml sebze suyu
tuz karabiber
Kızartmak için:
ayçiçek yağı
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir kapta; köftelik kıyma, galeta unu veya ekmek kırıntısı, soğan rendesi, kuru kekik, karabiber ve tuzu güzelce yoğurun. 10-15 dakika buzdolabında dinlendirin.
- 235’er gramlık uzun parmak köfteler halinde şekillendirip hafifçe unlayın.
- 3İlk olarak eşit boylarda doğranmış patates ve biberleri ayçiçek yağında kızartın. Ardından havlu kağıt üzerine alın.
- 4Aynı yağda hafif unlanmış köfteleri kızartıp havlu kağıt üzerine alın.
- 5Domatesleri iri iri doğrayın. Dilerseniz kızgın yağa batırıp çıkarın, dilerseniz çiğ olarak kullanın.
- 6Sosu için: bir tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Domates salçasını ekleyip çiğ kokusu çıkana kadar kavurun. Kavrulan salçanın üzerine sebze suyunu ekleyin.
- 7Daha sonra kızartmış olduğunuz ürünleri (köfte, patates, domates ve biberleri) tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdikten sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte ortalama 25 dakika pişirin.
- 8Fırında pişirmek için; bir fırın tepsisine kızartmış olduğunuz köfte, patates, biber ve domatesleri yerleştirin. Üzerine salçalı sosu gezdirip önceden ısıtılmış 200°C fırında 20-25 dakika üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
- 9Pişen yemeği güzel bir servis tabağına alın, üzerine yemeğin suyundan gezdirip sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuza ve tüm püf noktalarına Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Fehmi Samancı](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/5b0c6d0d2715504b1bc565ceeb36d287ad6cd90e.png)
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?