Tarif

Evde Makarna Hamuru Tarifi

Hazır makarnalara son! Doğal yolla evde makarna hamuru nasıl yapılır? Detaylar için Kısık Ateş TV kanalını ziyaret ederek videomuzu izleyebilirsiniz...
60 Dakika
2 Kişilik
Makarna
Tencere

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g semolina un yoksa sade un
3 g tuz
10 ml zeytinyağı
2 adet yumurta

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabına semolina ununu ekleyin, havuz yapın ve içerisine tuz, zeytinyağı ve yumurtaları ilave edin.
  • Tüm malzemeyi birbirine yedirerek yoğurun. Sert bir hamur elde edeceksiniz.
  • İyice yoğurulan hamurun üzerini bir bezle kapatın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  • 30 dakika sonunda hamuru bir tezgaha alın ve 2’ye kesin.
  • Makarna makinesi veya oklava ile hamuru inceltmeye başlayın. Bu aşamada, dilediğiniz şekli vermesi için makarna makinesi kullanmak rahatlık sağlayacaktır.
  • Eğer oklava kullanıyorsanız hamuru ince olacak şekilde açın ve bıçak ile ince uzun kesin. (Makarna tipini kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Açmış olduğunuz makarnaların üzerine az miktarda un serpin.
  • Tuzlu ve kaynar suda hazır olan makarna hamurlarını haşlayın.
  • Süzerek tencereden alın ve servis tabağına ilave edin.
  • Damak zevkinize göre, dilediğiniz peynir veya makarna sosuyla servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Ölçüler 2 porsiyonluk / 2 kişiliktir, kişi sayısına göre ölçüleri çarparak artırabilirsiniz.
*Ev yapımı taze makarna 2 ile 4 dakikada haşlanır.
*Videomuzu izleyerek bu tarifi deneyebilirsiniz.

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Paylaş
banner

Yorumlar (10)

HaticeCeylan
13.04.2020

Tariflerda gr uerine kaşık veya bardak olçüsü kullansanız. Evde mutfak tartısı olmayanlar ve göz kararı ile bunu ölçemeyenler için kolaylık olur. Bu sitedeki tüm yarifler için önerim

Kısık Ateş
13.04.2020

Hatice Hanım merhaba, sitemiz profesyonel mutfaklarda uygulanan ölçü birimlerine göre tasarlanmıştır. Bu durumu hassas bir tartı edinerek çözebilirsiniz, çok daha doğru sonuçlar elde etmek adına... Ama çok yakın zamanda ölçü birimleri referans tablomuz sitemizde yer alacak. Takipte kalın.

Dursun Fazlıoğlu

Semolina un ile denedim harika oldu 🙂

Kısık Ateş
19.04.2020

Elinize sağlık 👍😊

Kısık Ateş
Tugba Günbeyi
20.04.2020

Merhaba tarife balkabağı püresi eklemek istiyorum. Sizce ölçülerde çok fazla değişiklik gerektirir mi?

Kısık Ateş
20.04.2020

Merhaba Tuğba, püre hamuru biraz cıvıklaştırabilir o yüzden un miktarını biraz artırabilirsin. Kolay gelsin, eline sağlık. 👍👏

Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Karidesli Linguine
35 Dakika
2 Kişilik
6B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Lazanya Milano
45 Dakika
2-4 Kişilik
5B
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Mantarlı Tagliatelle
30 Dakika
4-6 Kişilik
6B