Tarif

Evde Makarna Hamuru Tarifi

Hazır makarnalara son! Doğal yolla evde makarna hamuru nasıl yapılır? Detaylar için Kısık Ateş TV kanalını ziyaret ederek videomuzu izleyebilirsiniz...
60 Dakika
2 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 338B
  • 338
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g semolina un yoksa sade un
3 g tuz
10 ml zeytinyağı
2 adet yumurta

Nasıl Yapılır?

  • Bir karıştırma kabına semolina ununu ekleyin, havuz yapın ve içerisine tuz, zeytinyağı ve yumurtaları ilave edin.
  • Tüm malzemeyi birbirine yedirerek yoğurun. Sert bir hamur elde edeceksiniz.
  • İyice yoğurulan hamurun üzerini bir bezle kapatın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  • 30 dakika sonunda hamuru bir tezgaha alın ve 2’ye kesin.
  • Makarna makinesi veya oklava ile hamuru inceltmeye başlayın. Bu aşamada, dilediğiniz şekli vermesi için makarna makinesi kullanmak rahatlık sağlayacaktır.
  • Eğer oklava kullanıyorsanız hamuru ince olacak şekilde açın ve bıçak ile ince uzun kesin. (Makarna tipini kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Açmış olduğunuz makarnaların üzerine az miktarda un serpin.
  • Tuzlu ve kaynar suda hazır olan makarna hamurlarını haşlayın.
  • Süzerek tencereden alın ve servis tabağına ilave edin.
  • Damak zevkinize göre, dilediğiniz peynir veya makarna sosuyla servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Ölçüler 2 porsiyonluk/2 kişiliktir, kişi sayısına göre ölçüleri çarparak artırabilirsiniz.
*Ev yapımı taze makarna 2 ile 4 dakikada haşlanır.
*Videomuzu izleyerek bu tarifi deneyebilirsiniz.

*Makarna Hamuru Nasıl Saklanır?

- Makarna hamurunu saklamadan önce hafifçe un serpin.
- Hamuru streç filmle sarın, böylece hava almasını önleyin.
- Kapalı bir kapta buzdolabında veya dondurucuda saklayabilirsiniz.
- Buzdolabında birkaç gün, dondurucuda ise birkaç ay kadar taze kalabilir.

*Makarna Hamuruna Süt Konur Mu?

- Genelde makarna hamuruna süt eklenmez. Temel makarna tariflerinde su ve tuz kullanmak daha yaygındır. Ancak bazı özel tariflerde süt kullanılabileceği gibi, süt yerine yumurta da eklenerek farklı lezzetler elde edilebilir.

*Makarna Hamurunda Yumurta Var Mı?

- Orijinal el açması makarna tariflerinde genellikle yumurta kullanılır.
- Bu tip makarnaların temel bileşenleri genellikle yumurta, un ve tuz içerir.

*Makarna Hamuru Ne Kadar Dinlenmelidir?

- Makarna hamurunu dinlendirmek, glutenin oluşmasına ve hamurun elastik yapısının gelişmesine yardımcı olur. Genellikle, hamurunuzu streç filmle sararak oda sıcaklığında 30 dakika ile 1 saat arasında dinlendirebilirsiniz. Dinlenme süresi, tarife ve kişisel tercihlere bağlı olarak değişebilir.

*Makarna Hamuru Nasıl Kurutulur?

- Makarna hamurunu kurutmak için, hamuru açın ve makarna şeklini verin.
- Kurutma rafına veya temiz bir zemine yayın.
Hamurun kuruması için genellikle birkaç saat ila bir gün arasında zaman gerekir.
- Tamamen kuruduktan sonra hava geçirmez bir kapta veya torbada saklayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Cheddar Peynirli Fırın Makarna Tarifi
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Cevizli Erişte Tarifi
25 Dakika
2-4 Kişilik
52B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Deniz Mahsullü Spagetti Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
68B Görüntüleme

Yorumlar (17)

HaticeCeylan
· 13.04.2020

Tariflerda gr uerine kaşık veya bardak olçüsü kullansanız. Evde mutfak tartısı olmayanlar ve göz kararı ile bunu ölçemeyenler için kolaylık olur. Bu sitedeki tüm yarifler için önerim

Kısık Ateş
· 13.04.2020

Hatice Hanım merhaba, sitemiz profesyonel mutfaklarda uygulanan ölçü birimlerine göre tasarlanmıştır. Bu durumu hassas bir tartı edinerek çözebilirsiniz, çok daha doğru sonuçlar elde etmek adına... Ama çok yakın zamanda ölçü birimleri referans tablomuz sitemizde yer alacak. Takipte kalın.

Dursun Fazlıoğlu
· 19.04.2020

Semolina un ile denedim harika oldu 🙂

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 19.04.2020

Elinize sağlık 👍😊

Tugba Günbeyi
· 20.04.2020

Merhaba tarife balkabağı püresi eklemek istiyorum. Sizce ölçülerde çok fazla değişiklik gerektirir mi?

Kısık Ateş
· 20.04.2020

Merhaba Tuğba, püre hamuru biraz cıvıklaştırabilir o yüzden un miktarını biraz artırabilirsin. Kolay gelsin, eline sağlık. 👍👏