Paylaş
- 300B
- 335
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g semolina un yoksa sade un
3 g tuz
10 ml zeytinyağı
2 adet yumurta
Nasıl Yapılır?
- 1Bir karıştırma kabına semolina ununu ekleyin, havuz yapın ve içerisine tuz, zeytinyağı ve yumurtaları ilave edin.
- 2Tüm malzemeyi birbirine yedirerek yoğurun. Sert bir hamur elde edeceksiniz.
- 3İyice yoğurulan hamurun üzerini bir bezle kapatın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.
- 430 dakika sonunda hamuru bir tezgaha alın ve 2’ye kesin.
- 5Makarna makinesi veya oklava ile hamuru inceltmeye başlayın. Bu aşamada, dilediğiniz şekli vermesi için makarna makinesi kullanmak rahatlık sağlayacaktır.
- 6Eğer oklava kullanıyorsanız hamuru ince olacak şekilde açın ve bıçak ile ince uzun kesin. (Makarna tipini kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
- 7Açmış olduğunuz makarnaların üzerine az miktarda un serpin.
- 8Tuzlu ve kaynar suda hazır olan makarna hamurlarını haşlayın.
- 9Süzerek tencereden alın ve servis tabağına ilave edin.
- 10Damak zevkinize göre, dilediğiniz peynir veya makarna sosuyla servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Ölçüler 2 porsiyonluk/2 kişiliktir, kişi sayısına göre ölçüleri çarparak artırabilirsiniz.
*Ev yapımı taze makarna 2 ile 4 dakikada haşlanır.
*Videomuzu izleyerek bu tarifi deneyebilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarna Tarifleri
Yorumlar (17)
Tariflerda gr uerine kaşık veya bardak olçüsü kullansanız. Evde mutfak tartısı olmayanlar ve göz kararı ile bunu ölçemeyenler için kolaylık olur. Bu sitedeki tüm yarifler için önerim