Kısık Ateş
Tarif

Falafel Tarifi

Falafel nedir, nasıl yapılır? Falafel (Nohut Köftesi), Orta Doğu mutfağında nohut, bakla veya her ikisinin birlikte top veya köfte şekline getirilip derin yağda kızartılmasıyla yapılan bir yemektir. Falafel içine ne konur? Falafel malzemeleri nelerdir? Falafel haşlanmış nohuttan yapılabilir mi? Falafel tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Falafel nasıl servis edilir? Hepsi ve daha fazlası için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Kızartma
Paylaş
  • 225B
  • 90
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g nohut (1 gece önceden suda bekletilmiş)
1/4 demet maydanoz
1/4 demet taze kişniş
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı biber
2 diş sarımsak
5 g tarçın
5 g yeni bahar
1-2 tutam pul biber
10 g tuz
5 g kabartma tozu
30 g tahin
150-200 g un
Sosu için:
250 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
40 g tahin
½ adet limon suyu
2-3 tutam maydanoz
Kızartmak için:
sıvı yağ

Nasıl Yapılır?

  • Bir gece önceden suda beklettiğiniz nohutun suyunu süzüp rondoya alın ve çekin.
  • Üzerine maydanoz ve taze kişnişi, iri doğranmış soğanı, kırmızı biberi ve kabuğu soyulmuş bütün sarımsakları ilave edip tekrar karıştırın. Ardından toz baharatları, kabartma tozunu, tahini ve unu ilave ederek rondodan çekin.
  • Hazır olan falafel harcını bir spatula yardımıyla mutlaka biraz karıştırın ve temiz bir kaba alın. Üzerine streç çekerek 45 dk-1 saat buzdolabında dinlendirin.
  • Dolaptan çıkardığınız falafel harcını ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin, ele yapışmasını engellemek için az miktarda un kullanabilirsiniz. Tüm harç bitene kadar bu işlemi sürdürün.
  • Derin ve geniş bir tencerede sıvı yağı iyice kızdırın ve hazırladığınız falafel toplarını yağın içerisine atıp güzelce kızartın. Kızarttığınız falafelleri bir yağlı kağıt üzerine alın.
  • Sosu için: Ekşi krema, tahin, limon suyu ve ince kıyılmış maydanozu güzelce çırpın.
  • Kızarttığınız falafel köftelerini bir servis tabağına alın ve yanına hazırladığınız sosu koyun. Tercihen dilimlenmiş limon, taze yeşillikler, turşu, lavaş ve farklı soslar kullanabilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Falafel Yapmanın Püf Noktaları Nelerdir?

*Eğer vaktiniz varsa nohutu bir gece önceden suda bekletip ertesi gün suyunu süzerek kullanın. Vaktiniz yoksa az haşlanmış nohut kullanabilirsiniz, ancak kıvamında farklılıklar oluşabilir.
*Haşlanmış nohutla yapılan falafellerin dağılmaması için nohutların fazla yumuşamamasına özen gösterin.
*Falafel harcını yaparken farklı baharatlar da kullanabilirsiniz. Kimyon, karabiber, toz kırmızı biber vs.
*Falafelleri kızartcağınız yağın çok iyi kızmış olması gerekir, aksi takdirde yağı içine çeker ve dağılabilirler.
*Falafellerin içlerinin güzelce pişmesi için, orta ateşte kızartmaya özen gösterin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.3
15 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Hellim Peynirli Köy Biberi Tarifi
9B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Kadınbudu Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
243B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çığırtma Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
56B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Filiz Yavaşla
· 28.04.2023

Merhaba nohutlarin kabuğunu soymak gerekiyor mu acaba

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 28.04.2023

Merhaba Filiz Hanım, hayır soyulmasına hiç gerek yok tamamen tercih meselesi 😊👍