add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcameracancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-ateslinkloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartrashtwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Fırın Sütlaç Tarifi

Yemeye doyamayacağınız Fırında Sütlaç tarifi!
50 Dakika
4-6 Kişilik
Geleneksel Tatlı
Fırın
Fırın Sütlaç Tarifi

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g toz şeker
200 g Pınar Krema
Pınar Ürünü
1 kg Pınar Süt
Pınar Ürünü
300 ml su
1 g tuz
125 g pirinç sübye
30 g kırık pirinç

Nasıl Yapılır?

  • Toz şeker ve krema bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtılır.
  • Ayrı bir tencerede süt ve su ısıtılır, ısınan süt-su karışımına krema-şeker karışımı ve tuz eklenerek kaynama noktasına gelene kadar çırpma teli ile ara ara karıştırılır.
  • Kaynama noktasına gelen karışıma pirinç sübye eklenerek kıvam verilir ve ıslatılmış kırık pirinç eklenerek koyulaşana kadar kaynatılır.
  • Isıya dayanıklı kaplara eşit miktarda dökülür, kaplar derin bir fırın tepsisine yerleştirilir ve tabanına 3-4 parmak olacak şekilde su eklenerek 220 C fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Sütlaçlar tepsiden çıkarılmadan oda sıcaklığında soğutulur, oda sıcaklığına geldikten sonra +4C dolapta muhafaza edilir.
  • Kırık fındık veya toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

**Pirinç Sübye Nedir? Pirinç ayıklanıp birkaç kez yıkandıktan sonra bir kaba konur. Üzerine ılık su eklenir. Su, pirinci birkaç parmak aşacak kadar olmalı. Ertesi sabah pirincin üzerindeki fazla su, karıştırılmadan dikkatlice akıtılarak atılır. Kapta kalan pirinç ve su değirmenden geçirilerek çekilir. Sübye, işte bu sulu pirincin adıdır. Kullanılmadan önce mutlaka ince bir süzgeçten geçirilir. Kullanım ölçüsü her tarifte ayrı ayrı verilmekle birlikte, genellikle 1 litre sütü koyulaştırmak için 125 gram sübye yeterlidir.

Melih Yıldırım
Melih YıldırımYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Tanıtım ve Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (7)

AslıhanSARITAŞ

Pirinç sübyrnin alternatifi var mı? ☺️

Melih Yıldırım

Merhaba Aslıhan, 125 gr pirinç unu kullanabilirsin fakat aynı lezzeti yakalayamayabilirsin benden küçük bir uyarı. :)

Ayşe Ayaz
24.05.2020

Melih şef, bu tarifi ölçüsünün ayarını bozmadan ikiye böldüm yaptım çok lezzetli oldu..sonra tam ölçü yapmadığıma pişman oldum 😊ehepinize sağlıkk

Ayşe Ayaz
24.05.2020

Emeğinize sağlık*

Melih Yıldırım

Sizinde elinize sağlık teşekkürler 😊🙏

Melih Yıldırım
Ahmet Kızıldemir

Elinize sağlık teşekkür ederiz

Melih Yıldırım
Yorum Yaz
0 / 1000

Benzer Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Güllaç
25 Dakika
4-6 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Tavuk Göğsü Kazandibi
60 Dakika
10-12 Kişilik