Kısık Ateş
Tarif

Fırın Sütlaç Tarifi

Türk mutfağının en geleneksel ve en beğenilen tatlılarından biri olan fırın sütlaç tarifini sizler için paylaşıyorum. Şimdiden afiyet olsun...
65 Dakika
10-12 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Fırın Sütlaç Tarifi
Paylaş
  • 57B
  • 79
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 l Pınar Süt
Pınar
950 ml Pınar Krema
Pınar
1230 g toz şeker
1 g tuz
1 adet yumurta sarısı (kış aylarında koymaya gerek yok)
2 kg pirinç sübye
30 g ıslatılmış kırık pirinç
1350 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Toz şekeri yarım kg süt ile bir tencerede eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
  • Ayrı bir tencerede kalan sütün tamamını ve kremayı ısıtmaya başlıyoruz, ısınan süt-krema karışımına şekerli sütü ve tuzu ilave ediyoruz. Ara ara çırpma teli ile karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine ıslatılmış pirinç ve yavaş yavaş sübye ekleyip bir yandan kısık ateşte karıştırıyoruz.
  • Yaklaşık 15-20 dk sürekli karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Kaplara bölüştürdüğümüz sütlaçları derin bir fırın kabına yerleştirip yarı hizaya gelecek kadar soğuk su ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılımış 220 C'lik fırında 10 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Püf Noktası

Pirinç Sübye: 2 kg baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
*
Pirinçler şiştiği ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımız için 2 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
1.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Güllaç Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
21B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kremalı Kadayıflı Muhallebi Tarifi
64B Görüntüleme
Yeşim Erol
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
Belçika Çikolatalı Puding Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Emrahİpek
· 10.05.2020

Tarifi denedim fakat çok kalın oldu. Tarifte yazanları birebir uyguladım. Birde subye kısmında 2 kg pirinçten 1,5 kg subye elde edilmesini anlamadım. 2 kg pirinç su emer şişer ve suyuda kattığımızda nerdeyse ağırlığı 2 katına çıkar.

Ramtin Sohrabifard
· 22.04.2022

Evet yanlış yazda