Tarif

Fırın Sütlaç Tarifi

Türk mutfağının en geleneksel ve en beğenilen tatlılarından biri olan fırın sütlaç tarifini sizler için paylaşıyorum. Şimdiden afiyet olsun...
65 Dakika
10-12 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Fırın Sütlaç Tarifi
Paylaş
  • 43B
  • 78
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 l Pınar Süt
Pınar
950 ml Pınar Krema
Pınar
1230 g toz şeker
1 g tuz
1 adet yumurta sarısı (kış aylarında koymaya gerek yok)
2 kg pirinç sübye
30 g ıslatılmış kırık pirinç
1350 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Toz şekeri yarım kg süt ile bir tencerede eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
  • Ayrı bir tencerede kalan sütün tamamını ve kremayı ısıtmaya başlıyoruz, ısınan süt-krema karışımına şekerli sütü ve tuzu ilave ediyoruz. Ara ara çırpma teli ile karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
  • Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine ıslatılmış pirinç ve yavaş yavaş sübye ekleyip bir yandan kısık ateşte karıştırıyoruz.
  • Yaklaşık 15-20 dk sürekli karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
  • Kaplara bölüştürdüğümüz sütlaçları derin bir fırın kabına yerleştirip yarı hizaya gelecek kadar soğuk su ekliyoruz.
  • Önceden ısıtılımış 220 C'lik fırında 10 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Püf Noktası

*Pirinç Sübye: 2 kg baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
**Pirinçler şiştiği ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımız için 2 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
1.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Tarifi
681B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Kakaolu Chia Puding Tarifi
15 Dakika
1 Kişilik
16B Görüntüleme
Sultan Lokumu Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Emrahİpek
· 10.05.2020

Tarifi denedim fakat çok kalın oldu. Tarifte yazanları birebir uyguladım. Birde subye kısmında 2 kg pirinçten 1,5 kg subye elde edilmesini anlamadım. 2 kg pirinç su emer şişer ve suyuda kattığımızda nerdeyse ağırlığı 2 katına çıkar.

Ramtin Sohrabifard
· 22.04.2022

Evet yanlış yazda