- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Fırın Sütlaç Tarifi
Tarif
Fırın Sütlaç Tarifi
Türk mutfağının en geleneksel ve en beğenilen tatlılarından biri olan fırın sütlaç tarifini sizler için paylaşıyorum. Şimdiden afiyet olsun...
65 Dakika
10-12 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 66B
- 79
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1230 g toz şeker
1 g tuz
1 adet yumurta sarısı (kış aylarında koymaya gerek yok)
2 kg pirinç sübye
30 g ıslatılmış kırık pirinç
1350 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Toz şekeri yarım kg süt ile bir tencerede eriyinceye kadar ısıtıyoruz.
- 2Ayrı bir tencerede kalan sütün tamamını ve kremayı ısıtmaya başlıyoruz, ısınan süt-krema karışımına şekerli sütü ve tuzu ilave ediyoruz. Ara ara çırpma teli ile karıştırarak kaynamaya bırakıyoruz.
- 3Kaynama noktasına gelen muhallebinin içine ıslatılmış pirinç ve yavaş yavaş sübye ekleyip bir yandan kısık ateşte karıştırıyoruz.
- 4Yaklaşık 15-20 dk sürekli karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.
- 5Kaplara bölüştürdüğümüz sütlaçları derin bir fırın kabına yerleştirip yarı hizaya gelecek kadar soğuk su ekliyoruz.
- 6Önceden ısıtılımış 220 C'lik fırında 10 dk üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Püf Noktası
Pirinç Sübye: 2 kg baldo pirinci soğuk su ile durulaşıncaya kadar yıkıyoruz ve üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde ıslatıp bir gece bekletiyoruz. Ertesi gün bir bar blender'ında ıslattığımız pirinçten ve suyundan parça parça ekleyerek pütürlü hale gelene kadar çekiyoruz.
*Pirinçler şiştiği ve blender'dan çekerken ıslattığımız suyu kullandığımız için 2 kg pirinçten 1,5 kg pirinç sübyesi elde edilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
3.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?