Tarif

Güllaç Tarifi

Ramazan ayı ve iftar sofralarının baş tacı fındıklı güllaç nasıl yapılır? Gül suyu aromalı şerbetli güllaç tarifi...
45 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Güllaç Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 44
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet güllaç yaprağı
500 ml Pınar Süt
Pınar
20 g gül suyu
2 g misk aroması
250 g dövülmüş fındık
250 g dövülmüş badem
500 ml su (şerbeti için)
400 g toz şeker (şerbeti için)

Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için; su ve toz şekeri ocağa koyarak kaynamaya bırakın.
  • Gül suyu ve misk aroması ilave ettiğiniz sütü ısıtın.
  • 1 adet güllaç yaprağını tatlınızı yapacağınız kaba yerleştirin. Bir kepçe ılık süt ile ıslatmaya başlayın. 5 yaprak için de bu aşamayı tekrar edin.
  • 5. kat sonrası ortasına dövülmüş badem ve fındıkları serpiştirin. Tekrar güllaç yaprağı koyup, her katı süt ile ıslatarak bu işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrar edin.
  • Hazır olan tepsideki güllacı dilimleyin.
  • Son olarak üzerine kaynar şerbeti ekleyip demlenmeye alın.
  • En az 20 dk. dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin.

Püf Noktası

*Üzerine, bol toz Antep fıstığı ve nar taneleri serperek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Magnolia Tarifi
50 Dakika
6-8 Kişilik
104B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Saray Muhallebisi Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
18B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Çikolatalı Güllaç Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
3B Görüntüleme

Yorumlar (2)

NurettinErkılıç
· 02.04.2023

Şerbetölçüsü kaça kaç 400 şeker ne kadar su olacak

Oytun Dağlı
· 03.04.2023

Malzeme listesinde belirtildiği gibi 500 ml su, 400 g toz şeker kullanılıyor.