- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Güllaç Tarifi
Tarif
Güllaç Tarifi
Ramazan ayı ve iftar sofralarının baş tacı fındıklı güllaç nasıl yapılır? Gül suyu aromalı şerbetli güllaç tarifi...
45 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Paylaş
- 24B
- 44
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet güllaç yaprağı
20 g gül suyu
2 g misk aroması
250 g dövülmüş fındık
250 g dövülmüş badem
500 ml su (şerbeti için)
400 g toz şeker (şerbeti için)
Nasıl Yapılır?
- 1Şerbet için; su ve toz şekeri ocağa koyarak kaynamaya bırakın.
- 2Gül suyu ve misk aroması ilave ettiğiniz sütü ısıtın.
- 31 adet güllaç yaprağını tatlınızı yapacağınız kaba yerleştirin. Bir kepçe ılık süt ile ıslatmaya başlayın. 5 yaprak için de bu aşamayı tekrar edin.
- 45. kat sonrası ortasına dövülmüş badem ve fındıkları serpiştirin. Tekrar güllaç yaprağı koyup, her katı süt ile ıslatarak bu işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrar edin.
- 5Hazır olan tepsideki güllacı dilimleyin.
- 6Son olarak üzerine kaynar şerbeti ekleyip demlenmeye alın.
- 7En az 20 dk. dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin.
Püf Noktası
*Üzerine, bol toz Antep fıstığı ve nar taneleri serperek servis edebilirsiniz.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?