add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Güllaç Tarifi

Ramazan ayı ve iftar sofralarının baş tacı.
50 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü
Tencere
Güllaç Tarifi

Malzeme Listesi

10 adet güllaç yaprağı
500 g Pınar Süt
Pınar Ürünü
20 g gül suyu
2 g misk aroması
250 g fındık (dövülmüş)
250 g badem (dövülmüş)
500 g su (şerbeti için)
400 g toz şeker (şerbeti için)

Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için su ve şekeri ocağa koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Sütü ısıtıp gül suyu ve misk aroması ilave edin.
  • Güllaç yapraklarının 5 tanesini ıslatıp bir tepsiye yayın.
  • Ortasına badem ve fındıkları ilave edip 5 kat daha güllaç yaprağı ilave edin.
  • Tepsideki güllaçı dilimleyin.
  • Son olarak üzerine kaynar şerbeti ekleyip demlenmeye alın.
  • En az 20 dk dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin.

Püf Noktası

Üzerine, bol toz Antep fıstığı ve nar taneleri serperek servis edebilirsiniz.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Karadutlu Panna Cotta
25 Dakika
2-4 Kişilik