Tarif

Güllaç Tarifi

Ramazan ayı ve iftar sofralarının baş tacı fındıklı güllaç nasıl yapılır? Gül suyu aromalı şerbetli güllaç tarifi...
45 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Güllaç Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 45
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet güllaç yaprağı
500 ml Pınar Süt
Pınar
20 g gül suyu
2 g misk aroması
250 g dövülmüş fındık
250 g dövülmüş badem
500 ml su (şerbeti için)
400 g toz şeker (şerbeti için)

Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için; su ve toz şekeri ocağa koyarak kaynamaya bırakın.
  • Gül suyu ve misk aroması ilave ettiğiniz sütü ısıtın.
  • 1 adet güllaç yaprağını tatlınızı yapacağınız kaba yerleştirin. Bir kepçe ılık süt ile ıslatmaya başlayın. 5 yaprak için de bu aşamayı tekrar edin.
  • 5. kat sonrası ortasına dövülmüş badem ve fındıkları serpiştirin. Tekrar güllaç yaprağı koyup, her katı süt ile ıslatarak bu işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrar edin.
  • Hazır olan tepsideki güllacı dilimleyin.
  • Son olarak üzerine kaynar şerbeti ekleyip demlenmeye alın.
  • En az 20 dk. dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin.

Püf Noktası

*Üzerine, bol toz Antep fıstığı ve nar taneleri serperek servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kaymaklı Güllaç Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Hamsiköy Sütlacı Tarifi
90 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kazandibi Tatlısı
60 Dakika
10-12 Kişilik
64B Görüntüleme

Yorumlar (2)

NurettinErkılıç
· 02.04.2023

Şerbetölçüsü kaça kaç 400 şeker ne kadar su olacak

Oytun Dağlı
· 03.04.2023

Malzeme listesinde belirtildiği gibi 500 ml su, 400 g toz şeker kullanılıyor.