- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Fırında Levrek Tarifi
Tarif
Fırında Levrek Tarifi
Denizden gelen lezzet, fırında levrek tarifi...
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Fırın
![Fırında Levrek Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/843c27c0096d9384cef816d9122ad6095a85de02.jpeg)
Paylaş
- 28B
- 41
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet levrek
2 adet patates
1'er adet kırmızı ve sarı biber
4 adet limon dilimleri
1 adet soğan
4 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- 1Soğan ve biberleri jülyen olarak doğrayın.
- 2Tereyağında bütün sarımsakları da ilave ederek soteleyin.
- 3Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sote olarak hazırladığınız harcı yayın, üzerine temizlenmiş ve arasına limon dilimleri yerleştirilmiş levrekleri yerleştirin.
- 4Patatesleri 4'e bölün, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Levreklerin yanına yerleştirin. Üzerini fırın kağıdı ile kapatıp kenarlarını sıkıştırın.
- 5Önceden ısıtılmış 160 derecede 25 dakika pişirin. Ardından yağlı kağıdı açarak ekşi kremayı üzerine ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.
- 6İsteğe göre balıkları fırından çıkartmadan 1-2 dakika önce, rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayın ve erimesi için fırında tutun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Kısık Ateş](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/df868aaad0c5a83c1e45e0b84a4ed9e7fba66aab.png)
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?