Tarif

Fırında Levrek Tarifi

Denizden gelen lezzet, fırında levrek tarifi...
40 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Fırın
Fırında Levrek Tarifi
Paylaş
  • 26B
  • 39
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet levrek
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
2 adet patates
1'er adet kırmızı ve sarı biber
4 adet limon dilimleri
1 adet soğan
4 diş sarımsak
20 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Soğan ve biberleri jülyen olarak doğrayın.
  • Tereyağında bütün sarımsakları da ilave ederek soteleyin.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sote olarak hazırladığınız harcı yayın, üzerine temizlenmiş ve arasına limon dilimleri yerleştirilmiş levrekleri yerleştirin.
  • Patatesleri 4'e bölün, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Levreklerin yanına yerleştirin. Üzerini fırın kağıdı ile kapatıp kenarlarını sıkıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 160 derecede 25 dakika pişirin. Ardından yağlı kağıdı açarak ekşi kremayı üzerine ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.
  • İsteğe göre balıkları fırından çıkartmadan 1-2 dakika önce, rendelenmiş kaşar peynirini üzerine yayın ve erimesi için fırında tutun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Murat Erol
Murat Erol
Head Chef
Salamura Sardalya Tarifi
approved
50 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme
Güveçte Parmesanlı Mezgit Tarifi
13B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Lakerda Tarifi
150 Dakika
6-8 Kişilik
45B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Merve Gül Durgun
· 06.04.2020

Kaç derece de pişeceği hakkında hiçbir şey göremedim

Kısık Ateş
· 07.04.2020

Merhaba Merve, 160 derece fırında 25 dakika pişirmek yeterli olacaktır. Eline sağlık.