Tarif

Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi

Balık dostları için farklı bir damak tadı tarifi olan Bezelye Püreli Somon Tava önerimizdir.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Tava
Bezelye Püreli Somon Tava Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 56
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g somon fileto
1 diş sarımsak
2 dal taze kekik
180 g dondurulmuş bezelye
1 adet limon
20 g Pınar Tereyağ
Pınar
20 g zeytinyağ
4 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Tavaya zeytinyağı ve sarımsağı ve kekiğikoyun ısıkateşk’tesarımsağın tüm aromasını yağa bırakmasına yardımcı olun somunu daha lezzetli kılacaktır.
  • Sarımsağı içerisinden alın ve tuzladığınız somon dilimlerini sıcak tavaya bırakın.
  • Dış kısmı kızardıktan sonra ısıyı düşürün ve iki tarafını güzelce pişirin.
  • Dondurulmuş bezelyeleri küçük bir tencerenin içine alın içerisine sıcak su ilave edin ve pişirin.
  • Pişen bezelyeleri blender kabının içine alın ve içerisine tuz ve tereyağ ekleyin ve robotu çalıştırın.
  • Püre hazır olduktan sonra limon kabuğu ile lezzetlendirip somonunuz ile servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Ananaslı Karides Şiş Tarifi
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Fırın Somon Tarifi
18B Görüntüleme
Murat Erol
Murat Erol
Head Chef
Salamura Sardalya Tarifi
approved
50 Dakika
4-6 Kişilik
14B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.