Kısık Ateş
Tarif

Taze Baharatlı Kalamar Tempura Tarifi

Taze baharatlı kalamar tempura tarifi nasıl yapılır? Tempura nasıl hazırlanır? Kalamar tempura tarifi ve püf noktaları için tarif videomuzu mutlaka izleyin.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri
Kızartma
Paylaş
  • 20B
  • 126
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g Pınar Kalamar
Pınar
5 g karbonat
1 adet limon suyu
100 g un
1 adet yumurta
250 ml Pınar Süt
Pınar
5 g toz şeker
1/4 demet taze baharatlar (adaçayı, kekik, biberiye vs.)
1 litre kızartmalık sıvı yağ
Sos için:
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
5 g limon kabuğu rendesi
taze baharatlar
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Halka halka doğranmış kalamarları, karbonat ve limon suyu ile bir kapta yoğurun. En az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  • Tempura sos için: Geniş bir kapta un, yumurta, süt, toz şeker ve ince kıyılmış taze baharatları çırpın. Kaplama yapacağınız için bu harcın koyu olması önemlidir.
  • Bu esnada geniş bir tavada yağı kızdırmaya başlayın.
  • Buzdolabında dinlenen kalamarların suyunu süzün. Kalamarları tek tek önce unla ardından tempura sosla kaplayarak kızgın yağa bırakın. Altın rengi olan kalamarları havlu kağıt üzerine alın.
  • Kalamar sos için: ekşi krema, limon kabuğu rendesi, ince kıyılmış taze baharatları ve tuzu bir kapta karıştırın.
  • Hazır olan sosu kızarmış kalamarlarla beraber servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri ve Balık Tarifleri Tarifleri

Onur Arslan
Onur Arslan
Akademi Mutfak Eğitmen & İşletme Ortağı - Şef Mavi Fethiye Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı
Palamut Buğulama Tarifi
approved
65 Dakika
2-4 Kişilik
18B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Chia Tohumlu Buharda Somon Tarifi
14B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Sinan Doğaç
· 24.06.2021

hemen denensin şef

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 25.06.2021

Şimdiden ellerine sağlık 👍💥

Esra Tokat
· 29.09.2021

❤️❤️💣👩🏻‍🍳

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 30.09.2021

😊🤩 Teşekkürler...

Esra Tokat
· 29.09.2021

Ellerinize sağlık şefim 💥👌

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 30.09.2021

Teşekkürler Esra 👍👏😄