- Tarifler
- Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
- Taze Baharatlı Kalamar Tempura Tarifi
Tarif
Taze Baharatlı Kalamar Tempura Tarifi
Taze baharatlı kalamar tempura tarifi nasıl yapılır? Tempura nasıl hazırlanır? Kalamar tempura tarifi ve püf noktaları için tarif videomuzu mutlaka izleyin.
45 Dakika
2-4 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 25B
- 131
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 g karbonat
1 adet limon suyu
100 g un
1 adet yumurta
5 g toz şeker
1/4 demet taze baharatlar (adaçayı, kekik, biberiye vs.)
1 litre kızartmalık sıvı yağ
Sos için:
5 g limon kabuğu rendesi
taze baharatlar
5 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Halka halka doğranmış kalamarları, karbonat ve limon suyu ile bir kapta yoğurun. En az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- 2Tempura sos için: Geniş bir kapta un, yumurta, süt, toz şeker ve ince kıyılmış taze baharatları çırpın. Kaplama yapacağınız için bu harcın koyu olması önemlidir.
- 3Bu esnada geniş bir tavada yağı kızdırmaya başlayın.
- 4Buzdolabında dinlenen kalamarların suyunu süzün. Kalamarları tek tek önce unla ardından tempura sosla kaplayarak kızgın yağa bırakın. Altın rengi olan kalamarları havlu kağıt üzerine alın.
- 5Kalamar sos için: ekşi krema, limon kabuğu rendesi, ince kıyılmış taze baharatları ve tuzu bir kapta karıştırın.
- 6Hazır olan sosu kızarmış kalamarlarla beraber servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?