Tarif

Fıstıklı Cezerye Tarifi

Pratik havuçlu ve Antep fıstıklı cezerye tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Fıstıklı Cezerye Tarifi
Paylaş
  • 32B
  • 155
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg havuç
100 ml su
180 g toz şeker
60 g bal
2 tutam yeni bahar
5 g toz tarçın
1 tutam toz zencefil
10 g nişasta
100 g file Antep fıstığı
100 g toz Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Havuçları yıkayıp soyduktan sonra birkaç parçaya bölün ve haşlamak için düdüklü bir tencereye alın. 100 ml suda 10 dakika haşlayın.
  • Haşlanan havuçları blender ile püre haline getirin. Üzerine toz şeker, bal, yeni bahar, tarçın ve toz zencefili ilave ederek 15 dakika kadar bir tencerede kavurun.
  • Koyu bir kıvam aldığında nişastayı 1 yemek kaşığı su ile karıştırarak tencereye ilave edin. Katılaşmaya başladığında Antep fıstığı parçalarını ekleyin.
  • Düz bir kabın içerisine hindistan cevizi tozu serpin ve pişirdiğiniz karışımı üzerine yayın. Son olarak karışımın üzerine de toz Hindistan cevizi serpin ve birkaç saat buzdolabında dinlendirin.
  • Servis etmeden önce bıçak yardımıyla dilimleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Mini Alman Pastası Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
18B Görüntüleme
Su Muhallebisi Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
21B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kahve Kremalı Profiterol Tarifi
15B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Ayten Çıtlak
· 23.05.2020

Renk harika

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Ecem Karahan
· 25.05.2020

Çok güzel bence tebrikler👏👏♥️

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Hi Lal
· 18.03.2022

Denedim gayet başarılı oldu elinize sağlık 👏

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 19.03.2022

Teşekkür ederim, ellerinize sağlık 👏👏