Tarif

Kestaneli Adaçaylı Mısır Ekmeği Tarifi

Kolay mısır ekmeği tarifi nasıl yapılır? Kestaneli mısır ekmeği tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Kestaneli adaçaylı mısır ekmeği tarifi için yazımızı okumayı unutmayın!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 10B
  • 75
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
45 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
10-15 adet haşlanmış kestane
40 g ceviz içi
4-5 yaprak taze adaçayı
Ekmek Harcı için:
120 g mısır unu
120 g tam buğday unu
8 g tuz
10 g kabartma tozu
4 adet yumurta
130 ml Pınar Süt
Pınar
100 g toz parmesan peyniri
Üzeri için:
bütün ceviz içi
taze adaçayı
25 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir teflon tavada tereyağını eritin.
  • Piyazlık soğanları ve kıyılmış sarımsakları 1-2 dakika tereyağında soteleyin. Üzerine ufalanmış kestane ve cevizleri ilave edin. 10-12 dakika kadar kavurun.
  • Altın rengi olmaya yakın iri doğranmış taze adaçayı yapraklarını ilave edin.
  • Soğanlar karamelize olduğunda tavanın altını kapatın ve ekmek hamurunun harcını hazırlamaya başlayın.
  • Ekmek Hamuru için: Derin bir kasede mısır unu, buğday unu, tuz, kabartma tozu, yumurta ve sütü iyice karıştırın.
  • Ardından karamelize soğanları ve toz parmesan peynirini ilave edip tekrar karıştırın.
  • 8*12*20 cm’lik pişirme kalıbına yağlı kağıt serin ve hazırladığınız harcı kalıba alın.
  • Hamurun üzerini bütün ceviz parçaları ve adaçayı yapraklarıyla süsleyin. Son olarak üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 40 dakika pişirin.
  • Pişen mısır ekmeğini 5-10 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz 😊

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Tam buğday unu yerine beyaz un kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Pesto Soslu Roll Ekmek Tarifi
70 Dakika
8-10 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği Tarifi
15B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Çavdarlı Köy Ekmeği Tarifi
90 Dakika
10-12 Kişilik
8B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.