- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Kestaneli Adaçaylı Mısır Ekmeği Tarifi
Tarif
Kestaneli Adaçaylı Mısır Ekmeği Tarifi
Kolay mısır ekmeği tarifi nasıl yapılır? Kestaneli mısır ekmeği tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Kestaneli adaçaylı mısır ekmeği tarifi için yazımızı okumayı unutmayın!
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 12B
- 77
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kırmızı soğan
2 diş sarımsak
10-15 adet haşlanmış kestane
40 g ceviz içi
4-5 yaprak taze adaçayı
Ekmek Harcı için:
120 g mısır unu
120 g tam buğday unu
8 g tuz
10 g kabartma tozu
4 adet yumurta
100 g toz parmesan peyniri
Üzeri için:
bütün ceviz içi
taze adaçayı
25 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir teflon tavada tereyağını eritin.
- 2Piyazlık soğanları ve kıyılmış sarımsakları 1-2 dakika tereyağında soteleyin. Üzerine ufalanmış kestane ve cevizleri ilave edin. 10-12 dakika kadar kavurun.
- 3Altın rengi olmaya yakın iri doğranmış taze adaçayı yapraklarını ilave edin.
- 4Soğanlar karamelize olduğunda tavanın altını kapatın ve ekmek hamurunun harcını hazırlamaya başlayın.
- 5Ekmek Hamuru için: Derin bir kasede mısır unu, buğday unu, tuz, kabartma tozu, yumurta ve sütü iyice karıştırın.
- 6Ardından karamelize soğanları ve toz parmesan peynirini ilave edip tekrar karıştırın.
- 78*12*20 cm’lik pişirme kalıbına yağlı kağıt serin ve hazırladığınız harcı kalıba alın.
- 8Hamurun üzerini bütün ceviz parçaları ve adaçayı yapraklarıyla süsleyin. Son olarak üzerine az miktarda zeytinyağı gezdirin.
- 9Önceden ısıtılmış 180°C fırında 40 dakika pişirin.
- 10Pişen mısır ekmeğini 5-10 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz 😊
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Tam buğday unu yerine beyaz un kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.