- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Ekmek Tarifleri
- Sokak Simidi Tarifi
Tarif
Sokak Simidi Tarifi
Çıtır çıtır simit tarifi! Evde lezzetli sokak simidi nasıl yapılır? Simit yapmanın püf noktaları nelerdir? Sokak simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Simit yaparken nelere dikkat edilmelidir? Şimdi gelin, bu enfes pekmezli susam kaplı simit tarifini hep beraber deneyelim.
Paylaş
- 8B
- 55
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
500 g un
260 ml hafif ılık su
5 g instant maya
15 g toz şeker
10 g tuz
Dışını Kaplamak için:
40 g pekmez
150 ml ılık su
kavrulmuş susam
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için: Mikserin karıştırma kabına un, su, tereyağı, maya ve toz şekeri dökerek orta hızda karıştırın. Karışırken tuzu da ekleyin. Hamur toparlandığında hafifçe unlanmış tezgaha alın ve elinizle toparlayın. Önce iki eşit parçaya ayırın. O parçaları da 4’er eşit parçaya ayırın. Üzerlerini temiz bir bezle kapatıp 15 dk dinlendirin.
- 2Hamur toplarını sırayla elinizle ileri geri yaparak uzatabildiğiniz kadar uzatın. 2 şeridin uçlarını birleştirip 2 ucu da farklı yönlerde çevirin ve ucunu birleştirin. 4 adet simidi de bu şekilde hazırlayın.
- 3Dışını kaplamak için: Öncelikle pekmez ve ılık suyu geniş bir kapta karıştırın. Kavrulmuş susamı da ayrı bir kaba alın. Her bir simidi tek tek önce pekmezli suya batırın sonra kavrulmuş susama bulayıp fırın tepsisine alın ve tepside 15 dk daha bekletin.
- 4Fırını 100°C alt üst ayarda ısıtın. Simitlerin fazla susamını silkeleyerek yeni bir fırın tepsisine aktarın ve pişirmek için fırına yerleştirin.
- 510. dakikadan sonra fırın ısısını 200°C’ye yükseltip üstleri tamamen kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Simit Yapmanın Püf Noktaları:
*Simitleri ne kadar ince rulo haline getirerek sararsanız o kadar çıtır olacaktır.
*Son aşamada pekmezli su karışımına batırmak hem simite lezzet verecek hem de çıtır olmasını sağlayacaktır.
*Pişirdiğiniz simitleri buzdolabı poşetine koyarak buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Yiyeceğiniz zaman çıkarıp 200°C’de ısıtabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.9
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.