Tarif

Sokak Simidi Tarifi

Çıtır çıtır simit tarifi! Evde lezzetli sokak simidi nasıl yapılır? Simit yapmanın püf noktaları nelerdir? Sokak simidi için gerekli malzemeler nelerdir? Simit yaparken nelere dikkat edilmelidir? Şimdi gelin, bu enfes pekmezli susam kaplı simit tarifini hep beraber deneyelim.
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Sokak Simidi Tarifi
Paylaş
  • 5B
  • 43
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
500 g un
260 ml hafif ılık su
15 g Pınar Tereyağı, oda ısısında
Pınar
5 g instant maya
15 g toz şeker
10 g tuz
Dışını Kaplamak için:
40 g pekmez
150 ml ılık su
kavrulmuş susam

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için: Mikserin karıştırma kabına un, su, tereyağı, maya ve toz şekeri dökerek orta hızda karıştırın. Karışırken tuzu da ekleyin. Hamur toparlandığında hafifçe unlanmış tezgaha alın ve elinizle toparlayın. Önce iki eşit parçaya ayırın. O parçaları da 4’er eşit parçaya ayırın. Üzerlerini temiz bir bezle kapatıp 15 dk dinlendirin.
  • Hamur toplarını sırayla elinizle ileri geri yaparak uzatabildiğiniz kadar uzatın. 2 şeridin uçlarını birleştirip 2 ucu da farklı yönlerde çevirin ve ucunu birleştirin. 4 adet simidi de bu şekilde hazırlayın.
  • Dışını kaplamak için: Öncelikle pekmez ve ılık suyu geniş bir kapta karıştırın. Kavrulmuş susamı da ayrı bir kaba alın. Her bir simidi tek tek önce pekmezli suya batırın sonra kavrulmuş susama bulayıp fırın tepsisine alın ve tepside 15 dk daha bekletin.
  • Fırını 100°C alt üst ayarda ısıtın. Simitlerin fazla susamını silkeleyerek yeni bir fırın tepsisine aktarın ve pişirmek için fırına yerleştirin.
  • 10. dakikadan sonra fırın ısısını 200°C’ye yükseltip üstleri tamamen kızarıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Simit Yapmanın Püf Noktaları:
*Simitleri ne kadar ince rulo haline getirerek sararsanız o kadar çıtır olacaktır.
*Son aşamada pekmezli su karışımına batırmak hem simite lezzet verecek hem de çıtır olmasını sağlayacaktır.
*Pişirdiğiniz simitleri buzdolabı poşetine koyarak buzlukta muhafaza edebilirsiniz. Yiyeceğiniz zaman çıkarıp 200°C’de ısıtabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.8
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Foccacia
60 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme
Susamlı Ekmek
approved
60 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Zerdeçallı Cevizli Ekmek
75 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.