Tarif

Frambuazlı Trileçe Tarifi

Frambuazlı trileçe tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Frambuazlı Trileçe Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 207
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet yumurta
185 g toz şeker
120 g un
10 g kabartma tozu
10 g vanilya
10 ml zeytinyağı
Şerbeti için:
1 litre Pınar Süt
Pınar
200 ml soğuk keçi sütü
200 ml soğuk manda sütü
Karamel Sos için:
100 g toz şeker
100 ml Pınar Krema
Üzeri için:
100 g frambuaz

Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların sarı ve beyaz kısımlarını dikkatli bir şekilde ayırın. Yumurta beyazlarını derin bir karıştırma kabına alın. Toz şekeri ilave edin, mikserle yüksek devirde krema halini alana kadar karıştırın.
  • Yumurta sarılarını da ilave edip mikser ile karıştırma işlemini sürdürün.
  • Toz şeker eriyene kadar homojen bir şekilde karışan yumurtalara elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Hava kabarcıkları kalmaması için bu aşamadan sonra, kek harcını bir spatula yardımıyla dışa doğru havalandırarak karıştırın.
  • Tercihen dikdörtgen olan fırın kabını zeytinyağı ile yağladıktan sonra kek harcını aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Tatlının pandispanyasını önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin.
  • Pişirdikten sonra oda ısısında dinlenmeye bırakın.
  • Sütlü şerbeti için; 3 çeşit soğuk sütü derin bir tencereye alın. Bir çırpıcı yardımıyla 10 dakika kadar karıştırarak kaynatın.
  • Ilınması için ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
  • Dinlenen pandispanya kekini, keskin bir bıçak yardımıyla kare dilimlere ayırın.
  • Ilınan süt şerbetini bir kepçe yardımıyla tüm pandispanyaya yayarak bölüştürün.
  • Karamel sos için; 100 g toz şekeri tavada karamelize edin ve içerisine kremayı ilave edin. Hızlıca karıştırın kaynadıktan sonra ocaktan alın.
  • Soğuyan karamel sosu pandispanyanın üzerine eşit bir şekilde dökün.
  • Karamel sosun üzerine frambuazları dizin. Buzdolabında bekletin.
  • Şerbetini iyice çeken tatlıyı soğuduktan sonra dilimli olarak servis edin.

Püf Noktası

*Keçi veya manda sütü yok ise, ikisinin yerine 400 ml krema kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tavuk Göğsü Kazandibi Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
57B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muzlu Magnolia Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
24B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Kazandibi Tatlısı Tarifi
60 Dakika
10-12 Kişilik
64B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Deniz Erulgen
· 27.08.2020

Firin kabinin buyuklugu ne olmali?

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 28.08.2020

Merhaba, 27x42 cm ölçülerinde fırın pişirme kabı ideal olacaktır.

Seçkin Acar
· 07.09.2020

👍🏼

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Şeyma Nur Çakar
· 13.10.2020

Keçi sütü kokusu yediğinde alınır mı?

Uzman Özden Yılmaz bu yorumu beğendi
Özden Yılmaz
· 20.10.2020

Merhaba, evet alabilirsiniz ama rahatsız edici bir boyutta olacağını düşünmüyorum. Afiyet olsun.