- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Tavuk Göğsü Tarifi
Tarif
Tavuk Göğsü Tarifi
Tavuk göğsü tarifi nasıl yapılır? Tavuk göğsü muhallebisi nasıl yapılır? Tavuk göğsü tatlısı yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 38B
- 134
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 adet tavuk göğsü
25 g mısır nişastası
30 g pirinç unu
100 g toz şeker
2 g toz damla sakızı
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuk göğsünü suda haşlayın ve haşlandıktan sonra tel tel tiftikleyin. Tavukları ne kadar ince tifterseniz o kadar iyi sonuç alacaksınız.
- 2Tiftiklenmiş tavuk etlerini bir kaba alın, üstünü geçecek kadar su doldurun ve ağzını streç filmle kapatıp buzdolabına kaldırın. En az 4-5 saat beklettikten sonra bol suyla yıkayın, suyunu sıkın ve bir kenara alın.
- 3Tereyağı hariç tüm malzemeyi geniş bir tencereye alın. Muhallebi kıvamı alıncaya kadar sürekli çırparak pişirin.
- 4Kaynamaya başladığında tiftiklenmiş tavuk etlerini muhallebinin içine ekleyin. Tekrar kaynayana dek pişirmeye devam edin.
- 5Yeterince kıvam aldığında ocağın altını kapatın ve tereyağını ekleyin. 5 dk. boyunca havalandırarak çırpmaya devam edin.
- 6Hazır olan tavuk göğsü tatlısını ister kaselere porsiyonlayın, isterseniz de bir borcama dökün.
- 7Tamamen soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. 1 gece beklettikten sonra toz tarçınla süsleyip servis edin.
Püf Noktası
*Dibinin tutmaması için çırpıcıyla karıştırmayı hiç bırakmayın. Pişirme işlemi yaparken kısık ateş kullanmaya özen gösterin.
*Tavukları ne kadar ince tifterseniz o kadar iyi sonuç alacaksınız.
*Arzuya göre tatlı karışımına vanilya ekleyebilirsiniz.
*Dilim olarak servis edebileceğiniz tatlıyı şık bir şekilde servis kaselerinde de ikram edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
4.8
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?