Tarif

Gelin Pastası Tarifi

Gelin pastası, kremalı ve muhallebili tatlılar sevenler için öneri niteliğinde nefis bir tariftir. Peki bu meşhur gelin pastası nasıl yapılır? Gelin pastası tarifi malzemeleri nelerdir? Yumuşacık gelin pastasının püf noktaları nelerdir? Şimdi gelin, tam ölçülü ve tam kıvamında gelin pastası tarifine birlikte göz atalım 😊
90 Dakika
6-8 Kişilik
Yaş Pasta Tarifleri
Tencere, Fırın
Gelin Pastası Tarifi
Paylaş
  • 6B
  • 36
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Keki için:
3 adet yumurta
5 ml vanilya özütü
90 g toz şeker
90 g un
Kreması için:
500 ml Pınar Süt
Pınar
100 g toz şeker
45 g un
15 g nişasta
30 g beyaz çikolata
200 ml Pınar Krema, soğuk
Pınar
20 g pudra şekeri
Keki Islatmak için:
80 ml Pınar Süt
Pınar
10 g toz şeker
Üzeri için:
60 g toz Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 170°C’de ısıtın.
  • Pandispanya keki için yumurtaları, vanilya özütünü ve toz şekeri krema kıvamına gelene dek en az 5 dakika, yüksek devirde çırpın.
  • Unu 3 seferde eleyerek, her seferinde silikon spatula ile söndürmeden karıştırarak ekleyin. Kek harcı hazır.
  • Dikdörtgen borcamın tabanını yağlayıp, yağlı kağıtla yapıştırın ve kek hamurunu döküp, spatula ile yüzeyini düzeltin.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında 23-25 dk pişirin. Ardından fırından alıp keki soğumaya bırakın.
  • Kreması için süt, toz şeker, un ve nişastayı sos tenceresine alıp, orta ateşte kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişirin.
  • Ocaktan alıp, içine beyaz çikolatayı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Ardından soğumaya bırakın.
  • Ayrı bir yerde soğuk kremayı pudra şekeri ile birlikte yüksek devirde çırparak kıvam aldırın.
  • Soğuyan kremanın üzerine ekleyip, çırpıcı ile tamamen karışana kadar çırpın. Krema hazır.
  • Soğuyan pandispanya kekini ıslatmak için, hafif ılık süt ile toz şekeri karıştırıp eşit şekilde keki ıslatın. Üzerine kremayı döküp, spatula ile düzleştirin.
  • Üzerine bolca Hindistan cevizi serpin. Buzdolabında en az 4-6 saat bekletin. Vaktiniz varsa 1 gece dinlendirmenizi öneririm. Daha sonra dilimleyerek ve üzerini süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Kremalı muhallebiyi karıştırırken topaklanmaması için sürekli karıştırmaya özen gösterin.
*Pastanın buzdolabında dinlenmesi, kıvamının tam oturmasına yardımcı olacaktır.
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.3
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kütük Pasta Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme
Fıstıklı Çikolatalı Pasta Tarifi
16B Görüntüleme
Çikolatalı Kütük Pasta Tarifi
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.