Tarif

Gelin Tatlısı Tarifi

Gelin Tatlısı, geleneksel mutfağımızın hem göze hem damaklara hitap eden muhteşem tarifleri arasındadır. Gelin tatlısı tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Gelin Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 14B
  • 17
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 litre Pınar Süt
Pınar
250 g un
250 g toz şeker
5 g vanilya
300 g tel kadayıf
100 g fındık
300 g Pınar Tereyağı
Pınar
400 g kuvertur çikolata
100 g ceviz

Nasıl Yapılır?

  • Süt, un, şeker ve vanilya karıştırılarak kaynatılır.
  • Tencerenin altı kapatıldıktan sonra kuvertur çikolata sütün içine eklenerek eritilir. Eşit miktarda kaselere bölüştürülür.
  • Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir, tel kadayıf, fındık ve ceviz ile renk alana kadar kavrulur.
  • Kaselerdeki muhallebinin üzerini kapatacak şekilde pay edilir.
  • Dilerseniz servis etmeden önce toz Antep fıstığı serpebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Osman Vnlg
Osman Vnlg
Patiseri Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Frambuaz Soslu Bavarian Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi
10B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Helvai Hakani Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
94B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.