Tarif

Güllaç Paludesi Tarifi

Güllaçın bu tarifini hiç denediniz mi? Geleneksel Güllaç Paludesi tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Güllaç Paludesi Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 60
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
120 g güllaç yaprakları
3-4 damla misk aroması
10 g gül suyu
500 ml su
400 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için, su ve toz şekeri ocağa koyun ve kaynamaya bırakın.
  • Şerbet kaynayınca içerisine güllaç yapraklarını ilave edin.
  • Bir pelte halini alıncaya kadar bekleyin.
  • Daha sonra bir kaşıkla servis tabağına alıp üzerine gül suyu ve misk gezdirip servis edin.

Püf Noktası

*Servis yapmadan önce üzerini toz Antep fıstığı ve nar taneleri ile süsleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Krem Karamel Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
56B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Çikolatalı Güllaç Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
3B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Sütlü İncir Tatlısı Tarifi
50 Dakika
8-10 Kişilik
29B Görüntüleme

Yorumlar (1)

İnci Dinek
· 19.04.2022

Sefim bunu denicem ama misk nerden buluruz misk nedir acaba ?