Tarif

Gürze Mantısı Tarifi

Lezzeti ve görünümü ile kendisine hayran bırakan, Azerbaycan mutfağından eşsiz bir tarif. Gürze mantısı tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Haşlama
Gürze Mantısı Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 61
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g dana kıyma
20 g soğan
3 g tuz
3 g karabiber
1 adet yumurta (hamuru için)
1 kg un (hamuru için)
500 ml su (hamuru için)
10 g tuz (hamuru için)
30 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
10 g Pınar Tereyağı (klarife edilmiş)
Pınar
3 g sumak

Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için soğanı rendeleyin.
  • Kıymaları ve soğanı kavurun. 3'er gr tuz ve karabiber ekleyin.
  • Hamuru için 1 adet yumurta, un, 10 g tuz ve suyu yoğurun.
  • Yoğurulan hamuru en az 15 dakika dinlendirin.
  • Hamuru açıp yuvarlak şekilde bir çember yardımıyla kesin.
  • İç harçtan ortalama 20 g yuvarlak hamurlara koyun, kendine has örgü katlama şeklinde bükün.
  • Kaynar suda pişirerek, ekşi krema ve sumak ile servis edin. Üzerine klarife edilmiş tereyağı gezdirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Hamuru için: (100 gr hamurdan 8 adet yuvarlak hamur çıkıyor.)
1 adet yumurta
1 kg un
10 gr tuz
su

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Simit Tarifi
approved
90 Dakika
6-8 Kişilik
14B Görüntüleme
Pastırmalı Sucuklu Milföy Börek Tarifi
12B Görüntüleme
İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Ispanaklı Peynirli Scones Tarifi
7B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.