- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Gürze Mantısı Tarifi
Tarif
Gürze Mantısı Tarifi
Lezzeti ve görünümü ile kendisine hayran bırakan, Azerbaycan mutfağından eşsiz bir tarif. Gürze mantısı tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Haşlama
Paylaş
- 25B
- 62
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g dana kıyma
20 g soğan
3 g tuz
3 g karabiber
1 adet yumurta (hamuru için)
1 kg un (hamuru için)
500 ml su (hamuru için)
10 g tuz (hamuru için)
3 g sumak
Nasıl Yapılır?
- 1İç harcı için soğanı rendeleyin.
- 2Kıymaları ve soğanı kavurun. 3'er gr tuz ve karabiber ekleyin.
- 3Hamuru için 1 adet yumurta, un, 10 g tuz ve suyu yoğurun.
- 4Yoğurulan hamuru en az 15 dakika dinlendirin.
- 5Hamuru açıp yuvarlak şekilde bir çember yardımıyla kesin.
- 6İç harçtan ortalama 20 g yuvarlak hamurlara koyun, kendine has örgü katlama şeklinde bükün.
- 7Kaynar suda pişirerek, ekşi krema ve sumak ile servis edin. Üzerine klarife edilmiş tereyağı gezdirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
Hamuru için: (100 gr hamurdan 8 adet yuvarlak hamur çıkıyor.)
1 adet yumurta
1 kg un
10 gr tuz
su
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.