Kısık Ateş
Tarif

Gürze Mantısı Tarifi

Lezzeti ve görünümü ile kendisine hayran bırakan, Azerbaycan mutfağından eşsiz bir tarif. Gürze mantısı tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Haşlama
Gürze Mantısı Tarifi
Paylaş
  • 25B
  • 62
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g dana kıyma
20 g soğan
3 g tuz
3 g karabiber
1 adet yumurta (hamuru için)
1 kg un (hamuru için)
500 ml su (hamuru için)
10 g tuz (hamuru için)
30 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
10 g Pınar Tereyağı (klarife edilmiş)
Pınar
3 g sumak

Nasıl Yapılır?

  • İç harcı için soğanı rendeleyin.
  • Kıymaları ve soğanı kavurun. 3'er gr tuz ve karabiber ekleyin.
  • Hamuru için 1 adet yumurta, un, 10 g tuz ve suyu yoğurun.
  • Yoğurulan hamuru en az 15 dakika dinlendirin.
  • Hamuru açıp yuvarlak şekilde bir çember yardımıyla kesin.
  • İç harçtan ortalama 20 g yuvarlak hamurlara koyun, kendine has örgü katlama şeklinde bükün.
  • Kaynar suda pişirerek, ekşi krema ve sumak ile servis edin. Üzerine klarife edilmiş tereyağı gezdirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

Hamuru için: (100 gr hamurdan 8 adet yuvarlak hamur çıkıyor.)
1 adet yumurta
1 kg un
10 gr tuz
su

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Yorkshire Pudding Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
18B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Choux Hamuru Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ada Çayı ve Tereyağı Soslu Gnocchi Tarifi
22B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.