Tarif

Haluj Mantısı Tarifi

Çerkez mantısını son derece modern bir tabakta sunmak ve enfes tadına varmak için hiç vakit kaybetmeyin. Çerkez (Haluj) mantısı tarifi nasıl yapılır?
120 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 14B
  • 74
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 adet yumurta sarısı
1 kg un
200 ml su
200 g isli çerkez peyniri
50 g bal kabağı
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
3 kg pancar
tuz, karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Yumurta sarıları, un ve suyu karıştırarak sert bir hamur elde edin.
  • İsli peynirleri ezerek kıvam verin.
  • Rendelenmiş bal kabaklarını peynirli karışıma ilave edin.
  • Ekşi kremayı çırparak karışımı kabartın.
  • Soyulmuş pancarları bir robottan geçirin ve suyunun çıkmasını sağlayın.
  • Çıkarttığınız pancar suyunu bir tavaya alın ve yüksek ateşte çektirin. Koyu bir kıvam elde ettikten sonra ocaktan alın.
  • Hamuru 2 cm kalınlığında 7x7 cm olacak şekilde açın. İçerisine peynirli harcı ekleyerek şekil verin.
  • Tuzlu kaynar suda 2 dk blanch ettikten sonra tavada tereyağı ile pişirin.
  • Ekşi krema ve pancar suyunu Haluj mantısı ile sunun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıymalı Patatesli Börek Mantısı Tarifi
15B Görüntüleme
İlhami Suat Aslan
İlhami Suat Aslan
Alfa Pastacılık Yağları Demo Şefi
Susamlı Tuzlu Ekler Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Dereotlu Poğaça Tarifi
45 Dakika
8-10 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.