add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequote-leftquote-rightrecipereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Hamsili Pilav

50 Dakika
2-4 Kişilik
Pilavlar ve Rissottolar
Fırın
Hamsili Pilav
Hamsili Pilav Tarifi

Malzeme Listesi

800 g. hamsi
1 adet kuru soğan
25 g. çam fıstığı
200 g. pirinç
40 g. kuş üzümü
400 oz sıcak su
100 oz zeytinyağı
1 oz kuru nane
1/2 adet dereotu
10 g. mısır unu
5 g. karabiber
5 g. tuz

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci ve sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini ayrı ayrı kaplarda sıcak suya basın.
  • Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. İyice yıkayıp, sularının süzülmesi için bir süzgeçte bekletin.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp, soğanları katın. Orta ateşte ve ara ara karıştırarak, soğanlar yumuşayana kadar, yaklaşık 5 dakika soteleyin.
  • Çam fıstıklarını ekleyip, arada karıştırmaya devam ederek fıstıklar pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika daha kavurun.
  • Pirinci süzüp, nişastalı suyu gidene kadar yıkayın ve süzün.
  • Tencereye pirinci alın. Tuz ve karabiber serpip, birkaç kez karıştırın. Kuru nane ve süzdüğünüz kuş üzümlerini ekleyip, karıştırın ve sıcak suyu ilave edin.
  • Karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. Ateşi kısıp, pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
  • Pilavınız pişerken, fırın kabının dibini yağlayın, mısır ununun yarısını serpiştirin. Kabın dibini, derileri altta kalacak şekilde hamsilerle kaplayın.
  • Pilavınızı ateşten alın. İncecik kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın. Bekletmeden kapta bulunan hamsilerin üstüne yayıp, bir kaşık yardımıyla düzeltin.
  • Kalan hamsileri, derileri üstte kalacak şekilde pilavın üstüne dizerek, pilavı kaplayın.
  • Hamsilerin üzerine kalan mısır ununu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, hamsilerin üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız hamsili pilavı, 5-10 dakika oda ısısında dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

Püf Noktası

Hamsiler satın alınırken taze olmasına dikkat edilmelidir. Fırın mutlaka önceden ısıtılmalıdır.

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal SevinçEKS Mutfak - Kurucu Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu tarif için henüz yorum bulunmamaktadır.

Benzer Tarifler

Paella
50 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Bulgur Pilavı
45 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Arpa Şehriyeli Pilav
45 Dakika
2-4 Kişilik