Tarif

Hamsili Pilav Tarifi

Lezzetli hamsili pilav tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Fırın
Hamsili Pilav Tarifi
Paylaş
  • 148B
  • 52
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
800 g hamsi
1 adet kuru soğan
25 g çam fıstığı
200 g pirinç
40 g kuş üzümü
200 ml sıcak su
100 g zeytinyağı
1 tutam kuru nane
1/2 demet dereotu
10 g mısır unu
tuz
karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Hamsileri temizleyip, kılçıklarını çıkarın. İyice yıkayıp, sularının süzülmesi için bir süzgeçte bekletin.
  • Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp, soğanları ekleyin. Orta ateşte ve ara ara karıştırarak, soğanlar yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika soteleyin.
  • Çam fıstıklarını ekleyip, pembeleşinceye kadar yaklaşık 5 dakika daha kavurun.
  • Pirinci nişastalı suyu gidene kadar yıkayın ve süzün.
  • Tencereye pirinci alın. Tuz, karabiber ve kuru nane serpip, birkaç kez karıştırın. Sap kısımlarını ayıkladığınız kuş üzümlerini sıcak suya basın. Süzdüğünüz kuş üzümleri ve 200 ml sıcak suyu tencereye ilave edin.
  • Güzelce karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar pişirin.
  • Pilav pişerken fırın kabının dibini yağlayın, mısır ununun yarısını serpiştirin. Kabın dibini, derileri altta kalacak şekilde hamsilerle kaplayın.
  • Pilavı ateşten alın. İncecik kıyılmış dereotunu ekleyin ve karıştırın. Bekletmeden kapta bulunan hamsilerin üstüne yayarak bir kaşık yardımıyla düzeltin.
  • Kalan hamsileri, derileri üstte kalacak şekilde pilavın üstüne dizerek pilavı kaplayın.
  • Hamsilerin üzerine kalan mısır ununu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, hamsilerin üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
  • Fırından çıkardığınız hamsili pilavı, 5-10 dakika oda ısısında dinlendirdikten sonra dilimleyerek sevdiklerinizle paylaşın.

Püf Noktası

*Hamsilerin taze olmasına dikkat edin.
*Fırın mutlaka önceden ısıtılmalıdır.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sade Pirinç Pilavı Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
55B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Tavuklu Nohutlu Pilav Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
27B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Meyhane Pilavı Tarifi (Lokanta Usulü)
57B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.