- Tarifler
- Pilav ve Rissotto Tarifleri
- Meyhane Pilavı Tarifi (Lokanta Usulü)
Tarif
Meyhane Pilavı Tarifi (Lokanta Usulü)
Lif deposu bulgurla hazırlayabileceğiniz en lezzetli geleneksel tariflerden biri meyhane pilavıdır. Türk mutfağının özgün tatlarından olan meyhane pilavı, bulgur, domates, soğan ve biberin mükemmel uyumuyla öne çıkar. Salçalı bulgur pilavı olarak da bilinen, aynı zamanda lokanta usulü bulgur pilavı adıyla da anılan bu lezzet, özellikle meyhane ve lokanta menülerinde sıkça karşımıza çıkar. İçerisine et ya da tavuk eklenerek de zenginleştirilebilen bu tarif, ailenizle veya misafirlerinizle paylaşmak için harika bir seçenektir. Orijinal meyhane pilavı yapmanın püf noktalarını öğrenerek, bu güzel lezzeti sofranıza taşıyabilirsiniz.
50 Dakika
6-8 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 162B
- 66
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g sade yağ
1 adet büyük boy kuru soğan
3 adet yeşil sivri biber
25 g biber salçası
25 g domates salçası
3 adet olgun domates
300 g pilavlık bulgur
2 litre et suyu
tuz
karabiber
kuru nane
Nasıl Yapılır?
- 1Pilavlık bulguru bir kaba alın, üzerini geçecek kadar et suyu ilave edip 1 gece bekletin.
- 2Bir pilav tenceresine sade yağı alın, üzerine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
- 3Soğanlar iyice yumuşayınca, doğranmış sivri biberleri ilave edip kavurma işlemini sürdürün. Sarımsak kullanmak isterseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz.
- 4Ardından biber salçası ve domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- 5Daha sonra doğranmış domatesleri ve şişen bulguru ekleyip güzelce karıştırın.
- 6Son olarak et suyunu koyun, tuz ayarını yapın ve bir kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 7Yaklaşık 15 dakika sonra, üstü göz göz olunca üzerine taze çekilmiş karabiber ve kuru nane serpin. 5 dakika daha pişmeye bırakın.
- 8Daha sonra ocaktan alıp, 15-20 dakika demlendirin. Dilerseniz kapağının altına kağıt havlu yerleştirebilirsiniz.
- 9Demlenen bulgur pilavının kapağını açın, alt üst ederek güzelce karıştırın ve sıcak olarak servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Pilavlık bulguru 1 gece önceden et suyunda bekletin.
*Tercihen kuru naneye ilave olarak kuru reyhan kullanabilirsiniz.
*Tercihen sarımsak kullanabilirsiniz.
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.6
17 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.