Tarif

Meyhane Pilavı Tarifi (Lokanta Usulü)

Lif deposu bulgurla hazırlayabileceğiniz en lezzetli geleneksel tariflerden biri meyhane pilavıdır. Türk mutfağının özgün tatlarından olan meyhane pilavı, bulgur, domates, soğan ve biberin mükemmel uyumuyla öne çıkar. Salçalı bulgur pilavı olarak da bilinen, aynı zamanda lokanta usulü bulgur pilavı adıyla da anılan bu lezzet, özellikle meyhane ve lokanta menülerinde sıkça karşımıza çıkar. İçerisine et ya da tavuk eklenerek de zenginleştirilebilen bu tarif, ailenizle veya misafirlerinizle paylaşmak için harika bir seçenektir. Orijinal meyhane pilavı yapmanın püf noktalarını öğrenerek, bu güzel lezzeti sofranıza taşıyabilirsiniz.
50 Dakika
6-8 Kişilik
Pilav ve Rissotto Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 58B
  • 44
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g sade yağ
1 adet büyük boy kuru soğan
3 adet yeşil sivri biber
25 g biber salçası
25 g domates salçası
3 adet olgun domates
300 g pilavlık bulgur
2 litre et suyu
tuz
karabiber
kuru nane

Nasıl Yapılır?

  • Pilavlık bulguru bir kaba alın, üzerini geçecek kadar et suyu ilave edip 1 gece bekletin.
  • Bir pilav tenceresine sade yağı alın, üzerine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar iyice yumuşayınca, doğranmış sivri biberleri ilave edip kavurma işlemini sürdürün. Sarımsak kullanmak isterseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz.
  • Ardından biber salçası ve domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Daha sonra doğranmış domatesleri ve şişen bulguru ekleyip güzelce karıştırın.
  • Son olarak et suyunu koyun, tuz ayarını yapın ve bir kez karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Yaklaşık 15 dakika sonra, üstü göz göz olunca üzerine taze çekilmiş karabiber ve kuru nane serpin. 5 dakika daha pişmeye bırakın.
  • Daha sonra ocaktan alıp, 15-20 dakika demlendirin. Dilerseniz kapağının altına kağıt havlu yerleştirebilirsiniz.
  • Demlenen bulgur pilavının kapağını açın, alt üst ederek güzelce karıştırın ve sıcak olarak servise hazır hale getirin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Pilavlık bulguru 1 gece önceden et suyunda bekletin.
*Tercihen kuru naneye ilave olarak kuru reyhan kullanabilirsiniz.
*Tercihen sarımsak kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.5
10 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pilav ve Rissotto Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sade Pirinç Pilavı Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
55B Görüntüleme
Paella Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
91B Görüntüleme
Portakal Kabuklu Safranlı Pi̇lav Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.