- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Hünkar Beğendi Tarifi
Tarif
Hünkar Beğendi Tarifi
Orijinal Hünkar Beğendi tarifi nasıl yapılır? Geleneksel enfes hünkar beğendi tarifinin püf noktaları nelerdir? Hünkar beğendi tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? Daha fazlası için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 374B
- 199
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g kuşbaşı koyun eti
1-2 adet kuru soğan
1 adet domates
20 g domates salçası
750 ml et suyu
Beğendi için:
6 adet kemer patlıcan
100 g un
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Tencerede 30 g tereyağını kızdırın, kuşbaşı etleri koyun ve pembeleşinceye kadar kızartıp, çıkarın.
- 2Kalan yağda doğranmış soğanları kavurun. Kabuğu soyulmuş ve doğranmış domatesi ilave edin, ardından kızarmış etleri ekleyin ve güzelce karıştırın.
- 3Domates salçasını ilave edin, et suyunun bir kısmını ekleyin ve etler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Suyunu çektikçe kalan et suyunu iki üç defada sıcak olarak ilave edin. Ortalama 40-45 dakika kontrollü olarak pişirin.
- 4Bu esnada beğendi yapımına başlayabilirsiniz.
- 5Beğendi için: Patlıcanları gelişi güzel bıçak yardımıyla delin, kömür ateşinde veya ızgarada iyice közleyin, kabuklarını soyun, beyazlaşmaları için limonlu suda 20 dakika bekletip süzün. Ardından tahta kaşıkla veya bıçakla ezin.
- 6Bir sos tenceresinde 100 g tereyağı ve 100 g unu pembeleşmeden kısık ateşte kavurun. Patlıcanları ilave ederek dövercesine karıştırın.
- 7Önceden kaynamış ve soğumuş sütü yavaş yavaş ilave edin, tuz ve karabiberle tatlandırın, koyu bulamaç haline gelene kadar karıştırarak pişirin. Dilerseniz bu aşamada rendelenmiş peynir ilave edebilirsiniz. Kaynadıktan sonra ateşten alın.
- 8Bir servis tabağında patlıcan beğendi altta, etler üstte olacak şekilde sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.7
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?