Kısık Ateş
Tarif

İncik Yahnisi Tarifi

Yahni tarifi: Haşlama usulü kuzu incik yahnisi nasıl yapılır? Tam kıvamında sebzeli kuzu incik yapmanın püf noktaları nelerdir? Patatesli kerevizli kuzu incik yahnisi tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
90 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
İncik Yahnisi Tarifi
Paylaş
  • 22B
  • 114
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet kuzu incik
1.5 litre sebze suyu
2 adet defne yaprağı
5-6 adet tane karabiber
4-5 dal taze kekik
4 adet maydanoz sapı
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet patates
4-5 adet kereviz sapı
1 adet limon

Nasıl Yapılır?

  • İncikleri bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar sebze suyu ilave edin.
  • Kaynayana kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte olmak üzere ortalama 1-1 buçuk saat haşlamaya bırakın.
  • Pişmesine yarım saat kala sırasıyla defne yaprağı, tane karabiber, taze kekik, maydanoz sapı, doğranmış soğan, havuç, patates ve kereviz saplarını ekleyin. Bu aşamada bir dilim limon ekleyebilirsiniz.
  • Havuçlar pişinceye kadar kaynatmaya devam edin.
  • Pişen incikleri sebzeler ve suyu ile bir servis tabağına alın.
  • Üzerini maydanoz yapraklarıyla süsleyip limon dilimleriyle servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Dana Yanak Tarifi
75 Dakika
2 Kişilik
34B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Bonfile Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
37B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Et Terbiyesi Nasıl Yapılır?
24B Görüntüleme

Yorumlar (2)

sudem erdoğan
· 31.01.2021

çok güzel lezzetli bir tarif ellerinize sağlık şefim.

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 01.02.2021

Çok teşekkürler, afiyet olsun 🙏🤩