Kısık Ateş
Tarif

İncir Uyutması Tatlısı Tarifi

Geleneksel sütlü tatlılardan biri olan İncir Uyutması tarifi ve püf noktaları... İncir uyutması nasıl yapılır?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
İncir Uyutması Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 117B
  • 261
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuru incir
120 g toz şeker
1 kg Pınar Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • İncirleri ılık suda 30-35 dakika bekletip yumuşamasını sağlayın. Ardından saplarını temizleyip küçük küpler halinde doğrayın.
  • Derin bir kaseye alın, üzerine toz şekerin yarısını ekleyin ve özellikle tahta kaşık yardımı ile ezmeye başlayın. Robot vs. kullanmak sulanmasına neden olacak ve mayalanmasını engelleyecektir. Bu yüzden tahta kaşık en doğru uygulamadır.
  • Derin bir tencereye sütü alarak kaynatmaya başlayın. Kaynadıktan sonra kalan şekeri ekleyip 5-6 dakika daha kaynatın.
  • Süt kaynadığı sırada incirleri daha kolay ezebilmek için az miktarda kaynayan sütten ekleyip balçık haline gelmesini sağlayın.
  • Balçık haline gelen incir harcından, kaselere dolu dolu 1’er 2’şer kaşık koyun.
  • Üzerine kaynayan sütten kasenin alabileceği ölçüde 1 kepçe kadar koyun ve yine tahta kaşık yarımı ile karıştırıp kenara ayırın.
  • Tüm kaselere aynı işlemi hızlı olmaya özen göstererek uygulayın. Çünkü yoğurt gibi mayalandıracağınız için sütün soğumasına izin vermeden üzerini bir bez ile kapatacağız. (Yoğurt mayalarken kullandığınız bez veya örtü işinizi görecektir)
  • Oda sıcaklığında 2-3 saat mayalandıktan sonra kıvam alıp renginin değiştiğini göreceksiniz.
  • Bu noktada tatlınızı buzdolabına kaldırın, en az 2 saat soğuttuktan sonra ceviz ve nane yapraklarıyla servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tahta kaşık kullanmak çok önemlidir.
*İncirli harca toz şekerini iyice yedirmeniz gereklidir.
*Şeker oranını isteğe göre ayarlayabilirsiniz!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kırmızı Meyveli Panna Cotta Tarifi
22B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kolay Krem Karamel Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
62B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Portakallı Fırın Sütlaç Tarifi
27B Görüntüleme

Yorumlar (10)

Banu Tuncel Çobanoğlu

İlk defa doğru bir tarife denk geliyorum bravo. Bunun aslında süt manda sütüdür bunu da ben ekleyeyim. Ellerinize sağlık. 👏🏻👏🏻

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 26.04.2020

Teşekkürler Banu Hanım 😊 çok haklısınız manda sütünü bulmak biraz zor olabilir, ben Pınar Latte Art Barista süt ile yapılan halini de önerebilirim. İyi akşamlar 🙏

Tolga Çetinkaya
· 28.04.2020

Bire bir tarifi uyguladım ama tutmadı tatlı. Sütlü incir yedik sadece. Acaba nerde hata yapmış olabilirim?

Gülçin Kaya
· 29.04.2020

Selam Tolga , evet aslında riskli bir tatlı ilk denemede böyle bir sorun yaşaman normal . Sebebine gelince sütün yağ oranıyüksek olmalı ki yoğunlaşmayı sağlasın.Diğer bir sebep kaselere konanincir harcı az ,süt oranı fazla geldiyse mayalanma olmaz muhtemelen orda bir sıkıntı yaşamış olmalısın. Hevesini kırmadan tekrar yaparsan bu noktaya dikkat et :) Ellerine sağlık tekrardan.

HakanMindiloğlu
· 02.05.2020

Tarife uyarak yaptım. Değişik güzel bir tatlı, incirin sütü yoğurt gibi mayalamasi gerçekten harika. Teşekkürler Gülçin Hanım 🙂

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 02.05.2020

Elinize sağlık, afiyet olsun! 😄👏👍