Tarif

Kahveli Panna Cotta Tarifi

İtalyan tatlısı panna cotta tarifi nasıl yapılır? Krema, süt, vanilya ve kahve ile olağan üstü bir lezzete dönüşen enfes panna cotta tarifinin tadını çıkarın… İşte tüm püf noktalarıyla panna cotta yapılışı…
55 Dakika
6-8 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Kahveli Panna Cotta Tarifi
Paylaş
  • 6B
  • 48
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet yaprak jelatin
400 ml Pınar Krema
Pınar
500 ml Pınar Süt
Pınar
300 g toz şeker
10 g çözünebilir kahve
5 ml vanilya özütü
Sunum için: 80 ml demlenmiş ve soğutulmuş sade kahve

Nasıl Yapılır?

  • Büyük bir kaseye buzlu su koyarak, jelatin yapraklarını içine koyun ve kenara alıp bekletin.
  • Krema, süt ve toz şekeri bir sos tenceresine alıp, 80°C’ye gelene kadar ısıtın. Karıştırırken köpürtmemeye ve kaynatmamaya dikkat edin.
  • Isındıktan sonra ocağın altını kapatın. Kahveyi ekleyip tamamen eriyene kadar hafifçe karıştırın. Son olarak vanilya özütünü ekleyip tekrar karıştırın.
  • Jelatin yapraklarınızı avucunuza alıp, iyice sıkın ve fazla suyunu akıtın. Sıcak karışıma ekleyip, tamamen eriyene kadar karıştırın. (Karıştırırken ‘çırpmamaya, köpürtmemeye’ dikkat edin.)
  • Arada yavaşça karıştırarak, karışımın 45°C’ye kadar düşmesini bekleyin. Bu kısım kahvenin dibe çökmemesi ve panna cotta’da renk geçişi olmaması için çok önemli!
  • Isısı düştükten sonra sunum bardaklarınıza dökerek porsiyonlayın. Kıvam alması için en az 3 saat buzdolabında bekletin.
  • Sunum yapmadan önce 80 ml kadar demlenmiş ve soğutulmuş sade kahveyi panna cotta’ların üzerini kaplayacak şekilde dökerek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Çikolatalı Güllaç Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
3B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Tavuk Göğsü Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
34B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Crème Brûlée Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
140B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.