Tarif

İncirli Dondurma Tarifi

İçinizi ferahlatacak lezzet: incirli dondurma tarifi nasıl yapılır? Tamamen katkısız incirli dondurma yapımı ve püf noktaları...
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 23B
  • 40
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet taze incir
200 ml Pınar Krema
Pınar
70 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
50 g toz şeker
20 ml vanilya esansı
60 g bal

Nasıl Yapılır?

  • Süt ve kremayı ölçerek bir karıştırma kabına alın.
  • Taze incirleri soyun ve soyduğunuz incirleri bıçak yardımıyla ezerek püre haline getirin.
  • Toz şekeri karıştırma kabına dökerek karıştırın.
  • Vanilya esansı ve balı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
  • Püre haline getirdiğiniz incirleri de ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  • Dondurma karışımını uygun bir kaba alıp üzerini streçle örterek en az 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Dondurmanın kristalize olmaması için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkartarak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.
*6 saatin sonunda istediğiniz kıvama geldiğinde servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Çilekli Labneli Dondurma Tarifi
17B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Dondurmalı Gato Negro Tarifi
14B Görüntüleme
Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Karadutlu ve Naneli Dondurma Tarifi
18B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.