- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- İncirli Hurma Tatlısı Tarifi
Tarif
İncirli Hurma Tatlısı Tarifi
Şekersiz incirli hurma tatlısı nasıl yapılır?
45 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 15B
- 86
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuru incir
250 g hurma
200 g petibör bisküvi
12 adet incir şekerlemesi
120 g kaymak
120 g toz Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1İncirlerin saplarını ayıklayın, hurmaların çekirdeklerini çıkarın. Küçük parçalar halinde doğrayın.
- 2Bir tencerede tereyağını eritin, doğradığınız incir ve hurmaları ilave ederek esmerleşene kadar kavurun.
- 3Krema ve sütü ayrı bir tencerede ısıtın. Isıttıktan sonra tereyağı ile kavurduğunuz incir ve hurmaların üzerine ekleyin. Kaynatın ve ocaktan alın.
- 4Hazırladığınız karışımı el blenderı ile püre haline getirin.
- 5Tepsiye petibör bisküvileri yerleştirin ve üzerine karışımı döküp soğumaya bırakın.
- 6Soğuyan tatlıyı dilimleyerek porsiyonlayın. Üzerlerine 10 g kaymak ve 1 adet incir şekerlemesi gelecek şekilde servise hazır hale getirin.
- 7Toz Antep fıstığı veya dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.