Tarif

Höşmerim Tarifi

Balıkesir'le özdeşleşen yöresel ve leziz bir tatlı tarifi: Pratik Höşmerim tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
80 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Höşmerim Tarifi
Paylaş
  • 47B
  • 30
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg çiğ süt
2 adet yumurta sarısı
510 g toz şeker
10 g peynir mayası
75 g irmik

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir tencereye çiğ sütü alın. Peynir mayasını küçük kasede az miktar suyla karıştırıp sütün içine ekleyin.
  • İyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp sıcak bir yere sarılı koyun ve 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan peynirin suyunu tülbent yardımıyla süzün.
  • Tencereyi ateşe koyun ve içine yumurta sarılarını, tahta kaşıkla ezdiğiniz peynirleri ve irmiği ekleyip devamlı karıştırın.
  • 5-10 dakika pişirdikten sonra içine toz şekeri ekleyin (biraz sulanabilir). Sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Höşmerim renginin sarı olmasını isterseniz; ocaktan almadan önce içine bir kürdanın ucuyla sarı gıda boyası ekleyip iyice karıştırın daha sonra ocaktan alın.
  • Dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Höşmerim renginin sarı olmasını isterseniz; ocaktan almadan önce içine bir kürdanın ucuyla sarı gıda boyası ekleyip iyice karıştırın daha sonra ocaktan alın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Amine Tombul
Amine Tombul
Brand Consultant
Cream Puff Tarifi
approved
60 Dakika
6-8 Kişilik
25B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Muzlu Kremalı Milföy Tatlısı Tarifi
11B Görüntüleme
Bal Kabağı Mousse Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
26B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.