- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Höşmerim Tarifi
Tarif
Höşmerim Tarifi
Balıkesir'le özdeşleşen yöresel ve leziz bir tatlı tarifi: Pratik Höşmerim tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
80 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 56B
- 31
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg çiğ süt
2 adet yumurta sarısı
510 g toz şeker
10 g peynir mayası
75 g irmik
Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak bir tencereye çiğ sütü alın. Peynir mayasını küçük kasede az miktar suyla karıştırıp sütün içine ekleyin.
- 2İyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp sıcak bir yere sarılı koyun ve 1 saat mayalandırın.
- 3Mayalanan peynirin suyunu tülbent yardımıyla süzün.
- 4Tencereyi ateşe koyun ve içine yumurta sarılarını, tahta kaşıkla ezdiğiniz peynirleri ve irmiği ekleyip devamlı karıştırın.
- 55-10 dakika pişirdikten sonra içine toz şekeri ekleyin (biraz sulanabilir). Sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
- 6Höşmerim renginin sarı olmasını isterseniz; ocaktan almadan önce içine bir kürdanın ucuyla sarı gıda boyası ekleyip iyice karıştırın daha sonra ocaktan alın.
- 7Dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Höşmerim renginin sarı olmasını isterseniz; ocaktan almadan önce içine bir kürdanın ucuyla sarı gıda boyası ekleyip iyice karıştırın daha sonra ocaktan alın.
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.