Kısık Ateş
Tarif

Höşmerim Tarifi

Balıkesir'le özdeşleşen yöresel ve leziz bir tatlı tarifi: Pratik Höşmerim tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
80 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Höşmerim Tarifi
Paylaş
  • 51B
  • 31
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg çiğ süt
2 adet yumurta sarısı
510 g toz şeker
10 g peynir mayası
75 g irmik

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir tencereye çiğ sütü alın. Peynir mayasını küçük kasede az miktar suyla karıştırıp sütün içine ekleyin.
  • İyice karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp sıcak bir yere sarılı koyun ve 1 saat mayalandırın.
  • Mayalanan peynirin suyunu tülbent yardımıyla süzün.
  • Tencereyi ateşe koyun ve içine yumurta sarılarını, tahta kaşıkla ezdiğiniz peynirleri ve irmiği ekleyip devamlı karıştırın.
  • 5-10 dakika pişirdikten sonra içine toz şekeri ekleyin (biraz sulanabilir). Sürekli karıştırarak 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Höşmerim renginin sarı olmasını isterseniz; ocaktan almadan önce içine bir kürdanın ucuyla sarı gıda boyası ekleyip iyice karıştırın daha sonra ocaktan alın.
  • Dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Höşmerim renginin sarı olmasını isterseniz; ocaktan almadan önce içine bir kürdanın ucuyla sarı gıda boyası ekleyip iyice karıştırın daha sonra ocaktan alın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Külah Pasta Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Cannoli Siciliani Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
41B Görüntüleme
Simay Başural
Simay Başural
Pınar - Demo Şefi
Şeftalili Sufle Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
2B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.