Tarif

Ispanak Bastı Tarifi

Ispanak Bastı tarifi nasıl yapılır? Sebzelerde bastı tekniği ve bu tekniğin püf noktaları nelerdir? Ispanak Bastı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
45 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Ispanak Bastı Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 78
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 ml zeytinyağı
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet kuru soğan
150 ml et suyu
300 g ıspanak
tuz
karabiber
pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağı ve tereyağını bir tavada ısıtın, kuşbaşı etleri ekleyip karamelize olana kadar kavurun. Ardından bir tabağa alın.
  • Aynı tavada yemeklik doğranmış soğanları hafif karamelize olana kadar kavurun.
  • Kavrulan soğanlara et suyunu ilave edin ve karıştırarak suyunu hafif çektirin.
  • Daha sonra kenara ayırdığınız etleri tavaya alın.
  • Ayıklanmış ıspanak yapraklarını iyice yıkayıp kurutun. İkiye veya üçe bölerek tavaya ekleyin.
  • Tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirdikten sonra kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
  • Pişen ıspanak bastı yemeğini yoğurtla servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Antep Usulü Yoğurtlu Patates Tarifi
54B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kolay Karnabahar Graten Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Havuç Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Doğukan Sarıbaşak

En kısa zamanda deniyorum! Elinize sağlık

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 25.04.2021

Teşekkürler, sizin de ellerinize sağlık 👏🤗