- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Kremalı Ispanak Kökü Tarifi
Tarif
Kremalı Ispanak Kökü Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Ispanak. Artan ıspanak köklerinden: çok leziz Kremalı Ispanak Kökü yemeği tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 16B
- 70
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil sivri biber
250 g ıspanak kökü
10 g deniz tuzu
2 tutam karabiber
Üzeri için:
kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- 1Bir sos tenceresinde tereyağını eritip, yemeklik doğranmış soğanı 1-2 dk. soteleyin. Ardından halka halka doğranmış biberi ekleyin. Soteleme işlemi devam ederken ıspanak köklerini ilave edin.
- 2Damak zevkinize göre deniz tuzu ve karabiberle lezzetlendirin.
- 3Son olarak kremayı da ekleyip ıspanak kökleri yumuşayana kadar, kısık ateşte pişmeye bırakın.
- 4Yumuşayan ve pişen ıspanak köklerini güzel bir servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve toz kırmızı biber serpin.
- 5Yenilebilir çiçeklerle süsleyip bekletmeden servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?