Kısık Ateş
Tarif

Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi

Tam mevsiminde yapabileceğiniz kuru domatesli mantarlı taze börülce yemeği nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Mantarlı Taze Börülce Yemeği Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 146
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
100 ml zeytinyağı
200 g kültür mantarı
2 adet taze domates
1/2 kg taze börülce
100 g kuru domates, küp doğranmış
yeteri kadar tuz
yeteri kadar karabiber
10 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Soğanları küp küp doğrayın, sarımsakları ikiye üçe bölün.
  • Zeytinyağın yarısını derin bir tencereye dökün, soğan ve sarımsakları 2-3 dk. kavurun.
  • Mantarları jülyen doğrayıp tavaya ilave edin, yüksek ateşte 4-5 dk. kavurun.
  • Taze domateslerin kabuklarını soyup yemeklik doğrayın.
  • Sırasıyla doğranmış domates, taze börülce ve kuru domatesleri tencereye ilave edin.
  • Tatlandırmak için tuz, karabiber ve toz şekeri de ekleyip karıştırın.
  • Tencerenin kapağı kapalı şekilde, kısık ateşte 25-30 dk. pişmeye bırakın.
  • Tahmini sürenin börülcelerin yumuşayana kadar olduğunu unutmayın. Börülcelerin daha diri kalması için pişirme süresini azaltabilirsiniz.
  • Piştikten sonra kalan zeytinyağını yemeğin üzerine gezdirip, 30 dk. dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mandalinalı Pırasa Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Dolma İçi Tarifi
47B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Şeyh Mualla Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
49B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.