Kısık Ateş
Tarif

Izgarada Yoğurtlu Patlıcan Tarifi

Farklı bir sunum ile göze ve damağa hitap edecek bir patlıcan tarifi: yoğurtlu patlıcan dilimleri. Izgarada patlıcan nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Kızartma
Izgarada Yoğurtlu Patlıcan Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 92
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet salatalık
1/2 demet taze nane
2 diş sarımsak
200 g süzme yoğurt
3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet bostan patlıcan
150 ml zeytinyağı
toz kırmızı biber
kimyon
tuz

Nasıl Yapılır?

  • İnce dilimlenmiş salatalık, kıyılmış nane, doğranmış sarımsak ve biraz tuz yoğurtla karıştırılır. Buzdolabına yerleştirilir.
  • Közlenmiş kırmızı biberler küp küp doğranır.
  • Patlıcanlar alacalı soyulur yarım cm kalınlığında dilimlenir, zeytinyağıyla yağlanır ve kırmızı biber, kimyon ve tuzla lezzetlendirilir. Ardından ızgarada pişirilir.
  • Bir servis tabağına alınır. Üzerlerine yoğurt dökülür ve doğranmış köz biberlerle servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kapuska Yemeği Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
326B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Fellah Köfte Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
59B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kremalı Ispanak Kökü Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.