- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Izgarada Yoğurtlu Patlıcan Tarifi
Tarif
Izgarada Yoğurtlu Patlıcan Tarifi
Farklı bir sunum ile göze ve damağa hitap edecek bir patlıcan tarifi: yoğurtlu patlıcan dilimleri. Izgarada patlıcan nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Kızartma
Paylaş
- 13B
- 92
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet salatalık
1/2 demet taze nane
2 diş sarımsak
200 g süzme yoğurt
3 adet közlenmiş kırmızı biber
2 adet bostan patlıcan
150 ml zeytinyağı
toz kırmızı biber
kimyon
tuz
Nasıl Yapılır?
- 1İnce dilimlenmiş salatalık, kıyılmış nane, doğranmış sarımsak ve biraz tuz yoğurtla karıştırılır. Buzdolabına yerleştirilir.
- 2Közlenmiş kırmızı biberler küp küp doğranır.
- 3Patlıcanlar alacalı soyulur yarım cm kalınlığında dilimlenir, zeytinyağıyla yağlanır ve kırmızı biber, kimyon ve tuzla lezzetlendirilir. Ardından ızgarada pişirilir.
- 4Bir servis tabağına alınır. Üzerlerine yoğurt dökülür ve doğranmış köz biberlerle servis edilir.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.