Tarif

Kaşkarikas Tarifi

Yaşar Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Gıda Atıklarından Yeni 1 Öğün Yarışması’nda 2. olan tabağımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 600 senedir yapılan ve bir Sefarad (İbranice de İspanya’dan göç eden Yahudiler) yemeği olan Kaşkarikas tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Kaşkarikas Tarifi
approved
Paylaş
  • 18B
  • 92
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet kabak
20 g zeytinyağı
3 adet domates
10 g tuz
5 g karabiber
50 g kıyılmış dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Kabağın soyduğunuz kabuklarını alın ve iyice yıkayıp temizleyin.
  • Tencerenizi ısıtın ve zeytinyağını ilave edin.
  • Kabak kabuklarını 5-6 dakika soteleyin ve rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  • Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz kabakları 15 dakika kısık ateşte pişirin ve en son kıyılmış dereotunu ilave ederek ılımaya bırakın.
  • Servis ederken üzerine yoğurt ve dereotu ilave ederek yemeğinizin lezzetine lezzet katabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote Tarifi
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
62B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
158B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Gonca Sepil
· 04.06.2021

Merhaba, ben kabağı ekşili yapıyorum. Çok güzel yaz yemeği oluyor

Uzman Ersin Özgür Bulut bu yorumu beğendi
Meltem Tokmakoğlu
· 18.07.2021

Sadece kabuğuylamı pişen bir yemek mi? Kabağıda ince keserek yapabilirmiyiz

Recep Uysalerler
· 02.11.2021

Ben kabukları soteledikten sonra baharatlarla birlikte kabakları da ince ince doğrayıp lezzetlendirdikten sonra kabuklarla birlikte bir miktar daha soteledim ve daha sonra ağzını kapatıp on~onbeş dakika kadar pişirdim. Gerçekten sarımsaklı yoğurtla muhteşem lezzetli bir yemek oldu. Tarifiniz için teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

Uzman Ersin Özgür Bulut bu yorumu beğendi
Ersin Özgür Bulut
· 02.11.2021

Rica ederim. Afiyet olsun 🙏😇