Kısık Ateş
Tarif

Kaşkarikas Tarifi

Yaşar Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Gıda Atıklarından Yeni 1 Öğün Yarışması’nda 2. olan tabağımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 600 senedir yapılan ve bir Sefarad (İbranice de İspanya’dan göç eden Yahudiler) yemeği olan Kaşkarikas tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Kaşkarikas Tarifi
approved
Paylaş
  • 21B
  • 93
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet kabak
20 g zeytinyağı
3 adet domates
10 g tuz
5 g karabiber
50 g kıyılmış dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Kabağın soyduğunuz kabuklarını alın ve iyice yıkayıp temizleyin.
  • Tencerenizi ısıtın ve zeytinyağını ilave edin.
  • Kabak kabuklarını 5-6 dakika soteleyin ve rendelenmiş domatesleri ekleyin.
  • Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz kabakları 15 dakika kısık ateşte pişirin ve en son kıyılmış dereotunu ilave ederek ılımaya bırakın.
  • Servis ederken üzerine yoğurt ve dereotu ilave ederek yemeğinizin lezzetine lezzet katabilirsiniz. Afiyetler olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mastave Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
21B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Etli Bamya Tarifi
90 Dakika
4-6 Kişilik
123B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Semizotu Yemeği Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
98B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Gonca Sepil
· 04.06.2021

Merhaba, ben kabağı ekşili yapıyorum. Çok güzel yaz yemeği oluyor

Uzman Ersin Özgür Bulut bu yorumu beğendi
Meltem Tokmakoğlu
· 18.07.2021

Sadece kabuğuylamı pişen bir yemek mi? Kabağıda ince keserek yapabilirmiyiz

Recep Uysalerler
· 02.11.2021

Ben kabukları soteledikten sonra baharatlarla birlikte kabakları da ince ince doğrayıp lezzetlendirdikten sonra kabuklarla birlikte bir miktar daha soteledim ve daha sonra ağzını kapatıp on~onbeş dakika kadar pişirdim. Gerçekten sarımsaklı yoğurtla muhteşem lezzetli bir yemek oldu. Tarifiniz için teşekkürler. Sağlıcakla kalın.

Uzman Ersin Özgür Bulut bu yorumu beğendi
Ersin Özgür Bulut
· 02.11.2021

Rica ederim. Afiyet olsun 🙏😇