- Tarifler
- Zeytinyağlı ve Etli Yemek
- Kaşkarikas Tarifi
Tarif
Kaşkarikas Tarifi
Yaşar Üniversitesi’nin düzenlediği ‘Gıda Atıklarından Yeni 1 Öğün Yarışması’nda 2. olan tabağımı sizlerle paylaşmak istiyorum. Yaklaşık 600 senedir yapılan ve bir Sefarad (İbranice de İspanya’dan göç eden Yahudiler) yemeği olan Kaşkarikas tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 18B
- 92
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet kabak
20 g zeytinyağı
3 adet domates
10 g tuz
5 g karabiber
50 g kıyılmış dereotu
Nasıl Yapılır?
- 1Kabağın soyduğunuz kabuklarını alın ve iyice yıkayıp temizleyin.
- 2Tencerenizi ısıtın ve zeytinyağını ilave edin.
- 3Kabak kabuklarını 5-6 dakika soteleyin ve rendelenmiş domatesleri ekleyin.
- 4Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğiniz kabakları 15 dakika kısık ateşte pişirin ve en son kıyılmış dereotunu ilave ederek ılımaya bırakın.
- 5Servis ederken üzerine yoğurt ve dereotu ilave ederek yemeğinizin lezzetine lezzet katabilirsiniz. Afiyetler olsun.
Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar (5)
Ben kabukları soteledikten sonra baharatlarla birlikte kabakları da ince ince doğrayıp lezzetlendirdikten sonra kabuklarla birlikte bir miktar daha soteledim ve daha sonra ağzını kapatıp on~onbeş dakika kadar pişirdim. Gerçekten sarımsaklı yoğurtla muhteşem lezzetli bir yemek oldu. Tarifiniz için teşekkürler. Sağlıcakla kalın.
Uzman Ersin Özgür Bulut bu yorumu beğendi