- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Sahanda Kuzu Külbastı Tarifi
Tarif
Sahanda Kuzu Külbastı Tarifi
Kuzu Külbastı, Türk mutfağının lezzetli ve popüler et yemeklerinden biridir. Külbastı, kuzunun arka but kısmı kemiğinden ayrıldıktan sonra ince dilimler halinde doğranır ve isteğe bağlı dövülerek hazırlanır. Hazırsanız sahanda kuzu külbastı tarifi nasıl yapılır? İşte detaylar...
30 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
- 25B
- 100
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu külbastı
1/2 adet rendelenmiş soğan ve suyu
200 ml et suyu
10 g kuru kekik
5 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu külbastıları bir kapta rendelenmiş soğan ve suyu ile biraz tuz ilave ederek 1 saat marine edin.
- 2Daha sonra marineden çıkartın, üzerinde soğan parçaları kalmamasına dikkat edin.
- 3Tereyağını tavada eritip külbastıların üzerine kekik serpip her iki tarafı kızarana kadar pişirin.
- 4Pişen etleri bir sahana veya sığ bir tencereye alın, et suyunu üzerine dökün bir tutam tuz serpin. Çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
- 5Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuza ve tüm püf noktalarına Kısık Ateş TV YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?