- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Sahanda Kuzu Külbastı Tarifi
Tarif
Sahanda Kuzu Külbastı Tarifi
Sahanda kuzu külbastı tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
![Sahanda Kuzu Külbastı Tarifi](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/recipe_main_image_large/https---cdn.kisikates.com.tr/recipe-media/ffd52cad92cbc26ec8eaefd1091c139c6f5f62f1.jpeg)
Paylaş
- 22B
- 99
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu külbastı
1/2 adet rendelenmiş soğan ve suyu
200 ml et suyu
10 g kuru kekik
5 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu külbastıları bir kapta rendelenmiş soğan ve suyu ile biraz tuz ilave ederek 1 saat marine edin.
- 2Daha sonra marineden çıkartın, üzerinde soğan parçaları kalmamasına dikkat edin.
- 3Tereyağını tavada eritip külbastıların üzerine kekik serpip her iki tarafı kızarana kadar pişirin.
- 4Pişen etleri bir sahana veya sığ bir tencereye alın, et suyunu üzerine dökün bir tutam tuz serpin. Çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
- 5Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuza ve tüm püf noktalarına Kısık Ateş TV YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
![Pınar Online](/19fa6c495c110b9e791cc5a1cbd664d0.png)
![Fehmi Samancı](https://cdn.kisikates.com.tr/image-cache/cache/user_avatar_medium/https---cdn.kisikates.com.tr/user-avatar/5b0c6d0d2715504b1bc565ceeb36d287ad6cd90e.png)
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?