- Tarifler
- Et
- Kırmızı Et
- Sahanda Kuzu Külbastı Tarifi
Tarif
Sahanda Kuzu Külbastı Tarifi
Sahanda kuzu külbastı tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et
Tava

Paylaş
- 14B
- 98
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu külbastı
1/2 adet rendelenmiş soğan ve suyu
200 ml et suyu
10 g kuru kekik
5 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu külbastıları bir kapta rendelenmiş soğan ve suyu ile biraz tuz ilave ederek 1 saat marine edin.
- 2Daha sonra marineden çıkartın, üzerinde soğan parçaları kalmamasına dikkat edin.
- 3Tereyağını tavada eritip külbastıların üzerine kekik serpip her iki tarafı kızarana kadar pişirin.
- 4Pişen etleri bir sahana veya sığ bir tencereye alın, et suyunu üzerine dökün bir tutam tuz serpin. Çok kısık ateşte kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin.
- 5Güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuza ve tüm püf noktalarına Kısık Ateş TV YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?