Kısık Ateş
Tarif

Kabak Mücveri Tarifi

Sıcak ya da soğuk hiç fark etmeden, her öğün severek tüketeceğiniz güzel bir tarif ile karşınızdayım. Kabak Mücveri tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Kızartma
Paylaş
  • 206B
  • 182
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2-3 adet kabak
4 dal taze soğan
6 dal taze nane
6 dal dereotu
6 dal maydanoz
1 diş sarımsak
2 adet yumurta
30 g un
tuz, karabiber
210 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Kabakların kabuğunu kazıyarak irice rendeleyin. Elinizle suyunu sıkın.
  • Tüm yeşillikleri ve sarımsağı incecik kıyın. Kabağın üzerine zeytinyağı dışındaki tüm malzemeyi koyup çatalla karıştırın.
  • Koyu kıvamda bir karışım olmalı duruma göre un ilavesi yapabilirsiniz.
  • Zeytinyağını kalın tabanlı bir tavada ısıtmaya başlayın. Yağın ısınıp ısınmadığını anlamak için kabaklı harçtan bir damla damlatın. Yağ cızır cızır ediyorsa ısınmış demektir.
  • Kabaklı hamurdan yemek kaşığı dolusu alıp kızgın yağa bırakın. Üzerini kaşıkla düzeltin.
  • Arkalı önlü altın rengi olana kadar kızartın.
  • Hazır olan kabak mücverlerini arzuya göre sıcak, ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da birbirinden avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.7
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak Tarifleri

Soner Kesgin
Soner Kesgin
Swissôtel The Bosphorus - Executive Chef
Raclette & Rösti Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
11B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Krem Peynirli Kızarmış Patates Tarifi
16B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Çığırtma Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
56B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.