- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Kabak Mücveri Tarifi
Tarif
Kabak Mücveri Tarifi
Sıcak ya da soğuk hiç fark etmeden, her öğün severek tüketeceğiniz güzel bir tarif ile karşınızdayım. Kabak Mücveri tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 206B
- 182
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2-3 adet kabak
4 dal taze soğan
6 dal taze nane
6 dal dereotu
6 dal maydanoz
1 diş sarımsak
2 adet yumurta
30 g un
tuz, karabiber
210 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Kabakların kabuğunu kazıyarak irice rendeleyin. Elinizle suyunu sıkın.
- 2Tüm yeşillikleri ve sarımsağı incecik kıyın. Kabağın üzerine zeytinyağı dışındaki tüm malzemeyi koyup çatalla karıştırın.
- 3Koyu kıvamda bir karışım olmalı duruma göre un ilavesi yapabilirsiniz.
- 4Zeytinyağını kalın tabanlı bir tavada ısıtmaya başlayın. Yağın ısınıp ısınmadığını anlamak için kabaklı harçtan bir damla damlatın. Yağ cızır cızır ediyorsa ısınmış demektir.
- 5Kabaklı hamurdan yemek kaşığı dolusu alıp kızgın yağa bırakın. Üzerini kaşıkla düzeltin.
- 6Arkalı önlü altın rengi olana kadar kızartın.
- 7Hazır olan kabak mücverlerini arzuya göre sıcak, ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.7
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Ara Sıcak Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.