Tarif

Kabak Mücveri Tarifi

Sıcak ya da soğuk hiç fark etmeden, her öğün severek tüketeceğiniz güzel bir tarif ile karşınızdayım. Kabak Mücveri tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Kızartma
Paylaş
  • 203B
  • 177
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2-3 adet kabak
4 dal taze soğan
6 dal taze nane
6 dal dereotu
6 dal maydanoz
1 diş sarımsak
2 adet yumurta
30 g un
tuz, karabiber
210 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Kabakların kabuğunu kazıyarak irice rendeleyin. Elinizle suyunu sıkın.
  • Tüm yeşillikleri ve sarımsağı incecik kıyın. Kabağın üzerine zeytinyağı dışındaki tüm malzemeyi koyup çatalla karıştırın.
  • Koyu kıvamda bir karışım olmalı duruma göre un ilavesi yapabilirsiniz.
  • Zeytinyağını kalın tabanlı bir tavada ısıtmaya başlayın. Yağın ısınıp ısınmadığını anlamak için kabaklı harçtan bir damla damlatın. Yağ cızır cızır ediyorsa ısınmış demektir.
  • Kabaklı hamurdan yemek kaşığı dolusu alıp kızgın yağa bırakın. Üzerini kaşıkla düzeltin.
  • Arkalı önlü altın rengi olana kadar kızartın.
  • Hazır olan kabak mücverlerini arzuya göre sıcak, ılık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
4.8
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Dolgulu Fırınlanmış Mantar Tarifi
14B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Cheddar Peynirli Biscuits Tarifi
4B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Patates Sandalları Tarifi
25 Dakika
2 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.