- Tarifler
- Ara Sıcak Tarifleri
- Patates Püresi Tarifi
Tarif
Patates Püresi Tarifi
Orijinal patates püresi tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında patates püresi yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 161B
- 155
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7-8 adet orta boy patates
10 g tuz
5 g öğütülmüş karabiber veya akbiber
2 g muskat rendesi
Nasıl Yapılır?
- 1Patatesleri yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su koyun, tuz ekleyin ve yumuşayana kadar haşlamaya bırakın. (ortalama 25-30 dk.)
- 2Haşlanan patateslerin suyunu süzün, kabuklarını dikkatlice soyun. Ardından varsa bir püre makinesinde yoksa bir patates eziciyle püre haline getirin. Üzerine 2-3 küp tereyağı ekleyin. Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatla lezzetlendirin.
- 3Bu esnada; bir sos tenceresinde krema ve tereyağını ısıtın.
- 4Ezdiğiniz patateslerin üzerine ısınan kremayı azar azar dökün ve patateslere yedirerek karıştırın. Ara ara tadına bakarak gerekirse baharat ilavesi yapın.
- 5Tercihen hazır olan patates püresine az miktarda rendelenmiş gravyer peyniri veya parmesan peyniri ilave edebilirsiniz.
- 6Sıcak olarak ana yemeklerin yanında servis edin.
Püf Noktası
*Patatesleri kabuklarıyla haşlayın.
*Pürenin kıvamını zevkinize göre ayarlayın. Süt veya krema ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
*Mutlaka sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?