Tarif

Patates Püresi Tarifi

Orijinal patates püresi tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında patates püresi yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 154B
  • 150
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
7-8 adet orta boy patates
10 g tuz
5 g öğütülmüş karabiber veya akbiber
2 g muskat rendesi
250 ml Pınar Krema
Pınar
100 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp geniş bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su koyun, tuz ekleyin ve yumuşayana kadar haşlamaya bırakın. (ortalama 25-30 dk.)
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzün, kabuklarını dikkatlice soyun. Ardından varsa bir püre makinesinde yoksa bir patates eziciyle püre haline getirin. Üzerine 2-3 küp tereyağı ekleyin. Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatla lezzetlendirin.
  • Bu esnada; bir sos tenceresinde krema ve tereyağını ısıtın.
  • Ezdiğiniz patateslerin üzerine ısınan kremayı azar azar dökün ve patateslere yedirerek karıştırın. Ara ara tadına bakarak gerekirse baharat ilavesi yapın.
  • Tercihen hazır olan patates püresine az miktarda rendelenmiş gravyer peyniri veya parmesan peyniri ilave edebilirsiniz.
  • Sıcak olarak ana yemeklerin yanında servis edin.

Püf Noktası

*Patatesleri kabuklarıyla haşlayın.
*Pürenin kıvamını zevkinize göre ayarlayın. Süt veya krema ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
*Mutlaka sıcak olarak servis edin.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Ara Sıcak/Ara Öğün ve Atıştırmalık Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Bamya Kızartması Tarifi
30 Dakika
2-4 Kişilik
9B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Karnabahar Kızartması Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
38B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Pancarlı Fırın Mücver Tarifi
12B Görüntüleme

Yorumlar (7)

Barina Tanrıbakan
· 18.04.2021

Neden kabukları ile haşlaniyor?

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 19.04.2021

Merhaba, kabukları soyularak haşlanan patatesler içine fazla su çekiyor ve lezzetini kaybetmesine sebep oluyor. Kabuklarıyla haşlandığı zaman lezzeti içinde kalıp istenilen kıvam elde edilmesine yardımcı oluyor.

BelginKırıcı
· 18.04.2022

Krema yerine süt kullanabilir miyiz

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 18.04.2022

Evet ister krema ister süt isterseniz de her ikisini aynı anda kullanabilirsiniz.

BurakKeşyapan
· 18.05.2022

Muskat onemlimi

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
BurakKeşyapan
· 18.05.2022

Yada baska bisey kulanila bilirmi

Kısık Ateş
· 19.05.2022

Merhaba, zorunlu değil fakat çok yakışan bir baharat olduğu için kullanmanızı tavsiye ederiz.