Tarif

Kabak Tatlısı Tarifi

Yeni yıl sofranızda misafirlerinizin ağzına layık nefis bir tatlı tarifi. Kabak tatlısı nasıl yapılır?
50 Dakika
8-10 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 277B
  • 117
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2.5 kg bal kabağı
300 g toz şeker
2 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
2-3 damla limon suyu
kırık ceviz
tahin

Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş ve orta irilikte doğranmış kabakları geniş bir tencereye yayın. Üzerine toz şekeri eşit miktarda serperek ağzı kapalı bir şekilde 1 gün bekletin. (Bu işlemi ne kadar önceden yaparsanız tatlınız o kadar lezzetli olacaktır)
  • Ertesi gün tarçın ve karanfili ekleyerek kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 25 dakika orta ateşte pişirin.
  • Şerbetinin koyu kıvam alması için 2-3 damla limon suyu ekleyin.
  • Servis etmeden önce tatlının soğumasını bekleyin ve üzerine tahin ve ceviz serperek servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Fırında Bal Kabağı Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kaymaklı Şöbiyet Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
11B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ayva Tatlısı Tarifi
80 Dakika
6-8 Kişilik
471B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.