Tarif

Tulumba Tatlısı Tarifi

Bu lezzete doyum olmaz! 😋🥰 İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır ağızda dağılan nefis tulumba tatlısı tarifi: Tam kıvamında evde tulumba tatlısı tarifi nasıl yapılır? Geleneksel şerbetli tatlıların gözdesi Tulumbayı pişirirken nelere dikkat edilmelidir? Tam ölçülü tulumba tatlısının hamuru nasıl yapılır? Kızartma işlemi sırasında tulumba tatlısı hamuru kızgın yağda mı soğuk yağda mı pişirilir? Kızarmış tulumba tatlısını çıtır çıtır yapan şerbet nasıl hazırlanır? Şimdi gelin, tulumba tatlısına dair tüm püf noktalarına gelin hep birlikte göz atalım! 😊
65 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Derin yağda kızartma
Tulumba Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 15B
  • 36
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 g tuz
30 g toz şeker
480 ml su
280 g un
3 adet büyük boy yumurta
30 g nişasta
35 g irmik
Şerbeti için:
360 ml su
600 g toz şeker
1 dilim limon

Nasıl Yapılır?

  • Tatlının şerbeti için su, toz şeker ve limonu tencereye alıp, ocağa koyun. Yüksek ateşte kaynamaya bırakın ve kaynadıktan sonra orta ateşe alın ve 15-20 dk kadar daha kaynatın. Ocaktan alın, derin bir kaseye alın ve soğumaya bırakın.
  • Tulumbanın hamuru için tereyağı, tuz, toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 2-3 dk daha kaynatın.
  • Üzerine unu eleyerek ilave edin ve sürekli karıştırarak 10 dk kadar ocağın üstünde tahta kaşıkla yoğurun, altını kapatın.
  • Hamurun ilk sıcaklığı gidince yani ılındığında, tek tek yumurtaları ekleyin. 3. yumurtayı eklediğinizde nişasta ve irmiği de ekleyin ve yoğurarak hamura yedirin. Sert ama ele yapışan, cıvık bir hamur olmalı.
  • Sağlam olması için 2 adet sıkma torbasını iç içe geçirin ve yıldız uçlu duy yerleştirin. Hamuru içine doldurun.
  • Soğuk ayçiçek yağı koyduğunuz bir tencerenin içine hamurdan istediğiniz boyutta sıkarak, makasla kesin.
  • Sıkma işlemi bittiğinde tencereyi ocağa alıp, altını açın.
  • Kızarmaya başlayınca, kevgirle karıştırın. Her tarafını eşit olarak kızartın ve fazla yağını süzerek, soğuk şerbetin içine atın ve iyice karıştırın. Şerbeti çektiğinde servis tabağına alın, üzerine Antep fıstığı tozu serperek servis edin.

Püf Noktası

*Hamuru yağa atarken yağın soğuk olması gerekiyor!
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
4.2
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Künefe Tarifi
35 Dakika
4-6 Kişilik
700B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Kıbrıs Tatlısı Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme
Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Ev Yapımı Şöbiyet Tarifi
75 Dakika
8-10 Kişilik
20B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Hüseyin Dora
· 07.05.2023

Elinize yüreğinize sağlık çok hoş ve güzel geleneksel bir tarif .

Uzman Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Vildan Tünay
· 10.05.2023

Teşekkürler Hüseyin Bey :)