- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Şerbetli Tatlı Tarifleri
- Tulumba Tatlısı Tarifi
Tarif
Tulumba Tatlısı Tarifi
Bu lezzete doyum olmaz! 😋🥰 İçi yumuşacık dışı çıtır çıtır ağızda dağılan nefis tulumba tatlısı tarifi: Tam kıvamında evde tulumba tatlısı tarifi nasıl yapılır? Geleneksel şerbetli tatlıların gözdesi Tulumbayı pişirirken nelere dikkat edilmelidir? Tam ölçülü tulumba tatlısının hamuru nasıl yapılır? Kızartma işlemi sırasında tulumba tatlısı hamuru kızgın yağda mı soğuk yağda mı pişirilir? Kızarmış tulumba tatlısını çıtır çıtır yapan şerbet nasıl hazırlanır? Şimdi gelin, tulumba tatlısına dair tüm püf noktalarına gelin hep birlikte göz atalım! 😊
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
65 Dakika
6-8 Kişilik
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Tencere, Derin yağda kızartma
Paylaş
- 24B
- 44
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
1 g tuz
30 g toz şeker
480 ml su
280 g un
3 adet büyük boy yumurta
30 g nişasta
35 g irmik
Şerbeti için:
360 ml su
600 g toz şeker
1 dilim limon
Nasıl Yapılır?
- 1Tatlının şerbeti için su, toz şeker ve limonu tencereye alıp, ocağa koyun. Yüksek ateşte kaynamaya bırakın ve kaynadıktan sonra orta ateşe alın ve 15-20 dk kadar daha kaynatın. Ocaktan alın, derin bir kaseye alın ve soğumaya bırakın.
- 2Tulumbanın hamuru için tereyağı, tuz, toz şeker ve suyu bir tencereye alın ve orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 2-3 dk daha kaynatın.
- 3Üzerine unu eleyerek ilave edin ve sürekli karıştırarak 10 dk kadar ocağın üstünde tahta kaşıkla yoğurun, altını kapatın.
- 4Hamurun ilk sıcaklığı gidince yani ılındığında, tek tek yumurtaları ekleyin. 3. yumurtayı eklediğinizde nişasta ve irmiği de ekleyin ve yoğurarak hamura yedirin. Sert ama ele yapışan, cıvık bir hamur olmalı.
- 5Sağlam olması için 2 adet sıkma torbasını iç içe geçirin ve yıldız uçlu duy yerleştirin. Hamuru içine doldurun.
- 6Soğuk ayçiçek yağı koyduğunuz bir tencerenin içine hamurdan istediğiniz boyutta sıkarak, makasla kesin.
- 7Sıkma işlemi bittiğinde tencereyi ocağa alıp, altını açın.
- 8Kızarmaya başlayınca, kevgirle karıştırın. Her tarafını eşit olarak kızartın ve fazla yağını süzerek, soğuk şerbetin içine atın ve iyice karıştırın. Şerbeti çektiğinde servis tabağına alın, üzerine Antep fıstığı tozu serperek servis edin.
Püf Noktası
*Hamuru yağa atarken yağın soğuk olması gerekiyor!
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.3
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?